Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    Godzilla - 2014

    Részben lehet spoileres, de szerintem sehol sem voltam túl konkrét, a spoilergyanús részeket meg külön hsz-be írtam. (ld. lentebb).

    Hát, végül mégiscsak megnéztem, ismerőseim unszolására, pedig maga a film annyira nem érdekelt. Kezdjük a legelején. Az elején a stáblistás jelenet, ahol cenzúrázták a dolgokat szerintem tök kreatív volt, bár ez nem tartozik szorosan a filmhez. A felvezetés* (nem tudom pontosan, hogy hány perc volt, de aki látta a filmet, valószínűleg tudja, hogy mit értek ez alatt) elnyújtott és dögunalmas volt, nekem olyan 40 percnek tűnt. (Szerk.: Bizonyos forrásból ellenőriztem, csak 30 perc volt a felvezetés. Nekem többnek tűnt)

    A felvezetés után** azért kicsit izgalmasabb lett, de még mindig túl nagy a hangsúly az embereken. Hagyjuk már, senki sem azért ült be a filmbe, hogy a szereplők picsogását hallgassa. Legalábbis nem tartom valószínűnek, hogy valaki emiatt ült be a Godzillára.

    Kétszer is volt a filmben ezt meg hogy nem vettük észre? jelenet***. És ilyenkor nem értettem, hogy ezt hogy nem vették észre?

    Aztán végre megjelent Godzilla****. Nem értem. Hogy lehet Godzilla humanoid? (Ez már az 1954-es verziónál is felvetődik). *****

    Annyira gyerekes az a szimbolika, amelyben a 'jók' színe a kék, a 'gonoszak' színe pedig a piros. Ez a Clone Wars-ban is nagyon zavart, amikor egy-egy csoport (mint pl. a kalózok, vagy a mandaloriak) lövedékeinek színe epizódról epizódra megváltozik aszerint, hogy melyik oldalon állnak.

    Az is hülyeség, hogy az, akinek kidolgozott jelleme van, vagy a jó oldalon áll (a Clone Wars-ban, és nyilván nem emberről van szó), akkor van emberi szeme, ha meg nem igazak a fentiek, akkor nincsen szembogara.******

    A vége elég menő volt a filmnek, szóval annyira nem volt rossz a film.

    Technikailag: A 3D-t továbbra is utálom. Felesleges hülyeség. Ennél a filmnél különösen érződött a mélynyomók hiánya, amiről már volt szó nemrég a topikban. Február 22 óta nem voltam moziban (Műkincsvadászok), igazából ez is simán kihagyható lett volna, de annyira nem volt rossz.

    SPOILEREK a csillagozott részeknél.

    6/10

Új hozzászólás Aktív témák