Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Tears of the Sun

    Vannak filmke, amik egyszerűen a zsáneren belül nem képesek igazán maradandót nyújtani, pedig nem rosszak, csak épp a többi film hasonló témában sokkal de sokkal jobb.
    Ilyen a Nap könnyei is, mivel háborús témában (ha a klasszikusokat nem vesszük) ott a Bryan közlegény megmentése, Ellenség a kapuknál és Őrület határán, míg Afrika konfliktusainak taglalása is megért már több próbálkozást, az Sólyom végveszélyben mellett nem sokkal Bruce Willis kalandja után jött a Hotel Ruanda, az Utolsó skót király és a Véres gyémánt. Igencsak impozáns és korántsem teljes felhozatal és ezek mind egy évtizeden belül készültek el.
    A Nap könnyeivel talán az a baj, hogy egyszerű, nem von le következtetéseket, sokkal inkább az akcióra és az önfeláldozásra helyezi a hangsúlyt és basszus, Fuqua olyan atomdurva akciófilmet csinált belőle, hogy azt nem hiszem el! :Y
    A film fele a menekülésről szól, amikor a maroknyi Navy SEAL kommandós megpróbálja a menekülteket eljuttatni a közeli határhoz, a stílusosan lázadóknak becézett lázadók pedig a nyomukban, folyamatos harcok, egyre viharvertebb hősök és csak azért sem lanyhul az iram, olyan, mint egy hosszútávfutás hajrája, nagyon durva lett. A Túlélő közepe hasonló ehhez, nincsenek beékelt nyugtató részek, mint a Sólyomban, semmi nem töri meg az intenzív akciót, szabályosan fárasztó lesz a végére. Zimmer zenéje ráadásul még keményebbé teszi mindezt, a dobokkal, afrikaans kiáltásokkal tarkított OST az egyik elgjobb a mester 21. századi munkái közül.
    Ugyanakkor az, hogy a film első fele teljesen érdektelen, rendesen lehúzza, mivel nem tűnik egésznek a film (Die Hardként indult, úgy foltozták át). Mindenesetre egy megtekintést mindenkinek megér, főleg a vájtfülűeknek, mert a hangok rendesen odavernek. Ja, igen, Monica Belucci HOT! ;]

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák