Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Foxcatcher

    A film jó, a történet drámai. Bár én ennél meghökkentőbb sztorira számítottam. Tetszett, hogy elég természetesen van filmezve, semmi "csicsa". Néhol kicsit leül, és vontatottnak tűnik de lekötötte a figyelmemet.
    Magáról a filmről és a történetről ennyit tudok írni. Ami engem jobban foglalkoztat azok a színészek.
    Kezdeném azzal, hogy én borzasztó nagy The Office fan vagyok. Többször láttam a teljes sorozatot. Ezért Steve Carell-t mindenféle hülye filmje ellenére csípem. Sokan rögtön odaadnák neki az Oscar-t ezután a szerep után. Sokan pedig megkérdőjelezik a jelölését, mondván Jake Gyllenhaal-t kellett volna helyette jelölni. Nos, én is utóbbi táborba tartozom, és most nem értem ezt a jelölést. Oké, hogy átjön a karakter, jól hozza a paranoid skizofréniában szenvedő Du Pont. De szerintem ehhez nem kellett akkora erőfeszítés. Ki van maszkírozva, és bámul a film 70%-ban.
    Nem azt mondom, hogy Jake sokkal jobb volt a Nightclawer-ben, de jobb karaktert adott elő, és nagyobb munka volt azt eljátszani mint ezt. (ezzel kimerítettem a Gyllenhaal és Carell összehasonlítást)
    DE! Channing Tatum! Na ő aztán nagyon kitett magáért! Hol volt eddig ez az ember? Miért kell G. I. Joe és Jump Streer féle fosokban játszani ha ilyet is tud?! Teljesen átszellemült birkózóvá. Tökéletesen hozta a karaktert! Öröm volt nézni azt a testbeszédet... Én ezt nem értem, őt miért nem jelölték? Szóval szerintem nem Gyllenhaal és Carell jelölése a kérdés, hanem Tatumé!

    4/5 Egy jó film, semmi kiemelkedő.

    The Theory of Everything

    Ez is egy nagyon jó film. Kicsit nekem az operatőri munka "túlzott". Néhol felesleges effektek, és túl "díszes" a kép. Nem mindenhol, de egy-egy jelenetnél túlzásnak éreztem. A történet kemény, megható. Jane Hawking-nak rettentő nehéz élete volt Stephen mellett. De csodálatra méltó mennyire erős jellem. A film inkább Jane és Stephen kapcsolatáról és a betegségéről szól. Nem igazán van boncolgatva Stephen fizikus oldala. Ez kicsit hiányérzetet kelthet, ha valaki azt várja. Viszont szépen egyben van a film. Van pár szívszorító, és kemény jelenet. Ezek mellett pedig igazán megmosolyogtatóak is, az egyensúly tökéletes. Külön megjegyezném a Doctor Who-s kikacsintásokat (kettő is van). Felicity Jones igazán szemrevaló teremtés, és jó színésznő. És a főszereplő. Ezt úgy tudom megfogalmazni, hogy az idei Oscar, Legjobb Színész kategória győztese: Eddie Redmayne. Lehet, hogy Redmayne-nek sose volt és sose lesz többet ilyen kiemelkedően jó alakítása. De ez az volt, felejthetetlen. Tökéletesen játssza el Hawking-ot, és külsőre is annyira hasonlít, mint ha minimum testvérek lennének.

    4/5

    Oscar esélyek update. Most már csak az American Sniper-t és a The Imitation Game-et nem láttam. Ennek fényében jelenleg én nem tudnék dönteni a legjobb film-ről. Tudom, hogy mindegyikre más pontszámot adtam, ez az én véleményem. De lehet nem vettem figyelembe minden szempontot, lehet hamarkodottan írtam véleményt a filmekről. Azok közül amiket láttam számomra a Birdman, Whiplash, The Theory of Everything, The Grand Budapest Hotel közül bármelyik nyerhetné. De inkább az első kettő közül valamelyik.
    Legjobb színész nálam Eddie Redmayne. Michael Keaton is zseniális, Benedict Cumberbatch és Bradley Cooper alakítását még nem láttam, de nem hiszem, hogy bármelyikük is túlszárnyalná Redmayne-t.
    Legjobb férfi mellékszereplő: J.K. Simmons ez sem kérdés, bár Edward Norton is jó volt. Sőt Ethan Hawke és Mark Ruffalo is csak kicsivel maradtak el a többiektől, leginkább a forgatókönyveknek köszönhetően. Az ő karaktereik nem annyira fontosak a filmekben amiben szerepeltek.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák