Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    Sziasztok!

    Három filmre sikerült beszabadulnom az elmúlt két hétben, és azt kell mondjam pozitívan csalódtam. Míg November-December tájékán nagyon kevés filmre mondtam azt, hogy megérte a pénzét, addig a az utóbbi három nekem igen.

    1. Birdman:

    Tudom hogy nagyon megosztó a film, de nekem tetszett. Végre nem egy átlagos kliséhalmaz, és sajnos mostanában már ez is megsüvegelendő kategória (pedig alapnak kellene lennie).
    Edward Norton és Michael Keaton zseniálisat játszik a filmben, az operatőr előtt pedig emelem kalapom (illetve a rejtett vágások, és rendező előtt is). A többit már ti leírtátok, nem ismételném. Le a kalappal.

    8/10

    2. Kódjátszma The Imitation Game

    Nem véletlenül írom angolul a címét, mert az Imitation szó kettős jelentéssel bír a filmben, ami nem csak a kód feltörésére utal, sajnos ezt a magyar címben nem tudom hogy tudták volna jobban visszaadni, de szokásommal ellentétben most nem kötnék bele a magyar címadásba :).

    Viszont ezt leszámítva, köszönöm a forgalmazónak, hogy készült belőle feliratos kópia, mert nagyon sokat hozzátesz az élvezetéhez.
    Mike Strong, Charles Dance eredeti hangjától már nem nagyon tudok elvonatkoztatni (sok Guy Ritchie film és GoT :D), így nagyon örültem neki, hogy ha csak pár helyen is, de felirattal tudtuk nézni.

    Nem kell a filmtől nagy csavarokat várni, mert a sztori ismert (főleg ha valaki érdeklődik a II. világháborús történetek iránt), így egyetlen esélye volt arra, hogy a nézőket odaszegezze a székbe, ha a színészi játék és az operatőri munka és a rendezés rendben van.

    De még mennyire rendben van. Spoiler következik:

    Megrendítő volt Cumberbatch azon jelenete, amikor a szerelméről/barátjáról elnevezett gépét le akarják kapcsolni, ahogy előtört belőle az évek óta elnyomott gyász és félelem, hogy "újra" elveszítheti azt akit ennyi éven át titkon szeretett... az a jelenet... nagyon ütősre sikerült (ahogy a végén szintén ezzel zsarolták).

    9/10

    3. Kingsman

    Amit köszöntem az előző filmnél, itt most vaskos szidás jár érte.
    Értem én, hogy az átlag moziba járó Herpeszes Ödönke lusta disznó, és nem érdekli milyen eredeti hangon egy film, mert nem akar olvasni... De könyörgöm, legalább egy pár helyen adják már meg a lehetőséget arra, aki normálisan szeretne egy filmet élvezni, hogy megkapja azt a nyamvadt feliratot (nekem az Original Voice móddal sem lenne semmi bajom, de a párom nem jó angolból, így nem akartam vele kitolni, és magyar szinkronnal néztem meg a filmet).

    Viszont Hölgyek és Urak! Ez a film iszonyú szórakoztató!
    Egyik pillanatában a leggyengébb Bond klisékre kacsint ki, és figurázza ki azokat, másik pillanatában olyan harc jelenet van benne, hogy a Kill Bill ehhez képest Én pici pónim szivárvánnyal és lepkekakival (kis tulzással persze).

    Azt külön díjazom, hogy Colin Firth így 50 felett is simán vállalt ilyen akció jeleneteket. Bravo!
    A filmben az a legjobb, hogy nem akarja magát komolyan venni. Van egy pár olyan poén benne, amitől sírva röhögtem.
    Történet mögötte zéró, de azt kell mondjam, hogy végre láttam egy olyan filmet, ami nem akar mást, csak szórakoztatni, de ellentétben a többivel (pl. Transformers széria), ezt nagyon jól csinálja - a zenére induló fejrobbanások, anyám :DDD.

    8/10

    [ Szerkesztve ]

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák