Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    Foxcatcher

    7/10

    Nagyon lassú, de annál komolyabb és érdekesebb film volt a Foxcatcher. Az Oscar-díj kérdéses, hogy járt-e volna neki, de szerintem nem. Megmondom őszintén, hogy sokáig agyaltam rajta, hogy honnan a francból tudtak egy ilyen ronda színészt összeszedni, aki alkalmas lett volna John du Pont szerepére. Aztán véletlen szembesültem vele, hogy Steve Carell játszotta ezt a szerepet. Nem kicsit voltam ledöbbenve, ennek két oka is volt:

    első: zseniális maszk, viszont szerintem túl nagy orrot csináltak neki.
    második: még zseniálisabb játék

    Steve Carell nagyot nőtt a szememben, ugyanis nem gondoltam volna róla, hogy ilyen nagyon komoly szerepben is megállja a helyét. Nagy tisztelet érte. Végre ki tudott lépni abból a kliséhalmazból, ami a fejemben élt róla. Remélem, hogy végre elindul egy komolyabb úton.

    Végre Channing Tatum is eljutott egy olyan szintre, amire eddig azt mondtam volna, hogy lehetetlen, nem tudja megcsinálni, de megtudta. Olyan pontosan ügyeltek a karakterére, járására, modorára és stílusára, hogy még a karfiolfüleket sem felejtették le "róla" és a testvéréről sem. Ilyenkor elgondolkozom és fogom a fejemet, hogy minek vállal el olyan lealacsonyító szerepeket, mint a "21 Jump Street"? Ki kell nőni abból a moslék filmből, nem hozzá való.

    Mark Ruffalo pedig mindig is egy jó színész volt és tőle elvártam, hogy hozza a formáját, a profizmust. Hihetetlen, hogy ennek a fickónak milyen sokféle szerep áll jól. Ritka az ilyen, hogy nincs valamilyen klisébe belekényszerítve.

    John Du Pont pedig egy aljas, mocskos, beteg állat volt. Látszott rajta, hogy a dicsőség glóriája már rég alábbhagyott, már nem az volt, aki annak idején lehetett. Az anyjával való ilyen beteges kapcsolata után nem lepődtem volna meg, ha kiderül róla, hogy meleg. Se kutyája, se macskája, egy kis kokain bejátszott és persze a maximalizmus, ami már teljesen az elméjére ment. No, meg egy jó adag önimádat és egó.

    Elgondolkoztató film.

    [ Szerkesztve ]

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák