Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    Na, Interstellarhoz írok pár sort.

    Sokan írták korábban, hogy már-már egy 2001 szellemi örökös, igazi hangulatbomba, többször nézős, stb
    Nem. Egyértelmű egy csomó kikacsintás a 2001-re, de ez egy nagyon buta film.
    Nem tudunk meg eleget a világról, csak egy kis szeletkét látunk abból, amilyenné lett, és ami miatt menekülni kell a bolygónkról. Igazán bevághattak volna néhány jelenetet arról, hogy mi vezetett idáig, és hogyan reagált rá az emberiség.
    Az egész cselekményt, ami a Földön játszódik, én legszívesebben feledném, szemétre való, kidolgozatlan katyvasz. Persze a mondanivaló átjön (hiszen a szánba rágják már az elején is), ugorjunk az űrös részekhez..
    Amik zseniálisak. Igaz, nem vagyok fizikus, de azért számomra is feltűnt néhány elég ökör megoldás, de oké, legyen, ez mégis csak egy scifi (a fiction-orientált fajtából).

    A zenék, a vizuális megvalósítás viszont lenyűgöző, szerintem kétségkívül a film legerősebb pontja, vannak benne nagyon jó ötletek is, amiktől tényleg valamirevaló scifinek lehet nézni a filmet (gigantikus hullámok, megfagyott felhők, stb), ilyenkor a film tényleg hangulatbombaként működik, de valahogy éreztem, hogy a végétől nem kell semmi jót várni...
    Igazam is lett. Van egy rész a vége felé (mikor belezúgnak robot robival a fekete lyukba), mikor eleinte a robi, aztán a főhős szóról szóra elmagyarázza, hogy mi történik épp, és mi történt eddig, és mi fog történni.
    Ez oké lenne, de amit magyaráznak, az addig is rohadtul nyilvánvaló volt, és a történet komolyan a közelében sincs annak az összetettségi szintnek, amit egy általános iskola vége felé tartó gyerek ne tudna felfogni, úgyhogy elég nagy szemeket meresztgettem ezen a ponton a filmre.

    A kiscsaj borzasztó irritáló volt, a fiú szintén wtf, Mann karakterébe nyugodtan bele lehetett volna invesztálni a képernyőn töltött idejüket, és kb ennyi.
    Még mindig ezeken kattogtam, mikor vége lett a filmnek. :(
    Én tényleg mindent megtettem, nem előítéletekkel ültem le megnézni, pedig Nolant egy alaptalanul túlhype-olt írónak/rendezőnek tartom (egyetlen filmjét szeretem, és az a Memento), de így is mínuszban jöttem ki belőle.
    Egy jó scifinek nem nézhető el az, ha hülyének néz. Az apa-lánya nyáltengert még elnézném, mert a jó scifi legalább annyira szól az emberről, mint a tudományról, de... áh.

    6.5/10, de csak a látvány miatt. Ha az nincs, akkor 4.
    Aki pedig a 2001 Space Odyssey-jel emlegeti egy lapon a jövőben, fapapuccsal fogom elverni a seggét, miközben kukoricán térdepel. ;]

Új hozzászólás Aktív témák