Új hozzászólás Aktív témák

  • gmx9

    aktív tag

    Mulholland Drive

    Az egyik olyan nagyobb film, ami kimaradt eddig. Szerintem kb. mindenki hallott róla, úgyhogy csak röviden. Tipikus Lynch, részletes, összetett, elgondolkodtató, több értelmezést is magának tudható. Utóbbiról regényt lehetne írni, úgyhogy aki hozzám hasonlóan még nem látta és szeretné megnézni, ne számítson egy popcorn-filmre.

    Sin City

    Itt is van egy másik darab. Elkezdtem anno, de nem jött be valamiért. Pár év után ismét elővettem, most már élveztem. Szintén kb. mindenki tudja miről van szó, úgyhogy sokat nem tudok hozzátenni megint a már ezerszer elhangzottakhoz. Úgy tudom sokaknak Marv történetszála és karaktere jött be a legjobban, nálam is ő vitte a prímet.

    A fekete ruhás nő

    Volt már szó nem egyszer róla a topikban is, és bár akkor még nem láttam végig, de látatlanban is elmondhattam, hogy messze van egy 1-es filmtől. Először is az alapjául szolgáló 83-as regényről: nem tudom az eredeti milyen, lefordítva olvastam és a nagy része elég gyengén volt megírva. Oldalakon keresztül voltak leírások sokszor jelentéktelen dolgokról, vagy több bekezdésnyi felsorolás, nem beszélve a folyamatos ismétlésről, amivel azt éreztem, hogy az amúgy sem hosszú és mély sztorit tovább nyújtja az író, csakhogy legyen elég oldal. A történet klasszikus szellemhistória, mint írtam már egyszer, nem ad semmi újat, sőt, ennyi év távlatából eléggé elcsépelt.

    A negatívumai ellenére volt egy-két jól megírt rész, a filmben szerencsére ezekre koncentráltak és meg is változtattak néhány dolgot. Az első 20-30 perc elég lassú, nem érzem annyira, hogy ez kellett volna. A főhős kezdetleges hitetlensége pl. nem nagyon került elő, ezt a jellemvonást inkább Mr. Daily kapta. Kb. az első óra körül kezd bepörögni a film a házban történő eseménysorozatok által. Hogy ne húzzam ezt se sokáig, röviden ismét:

    Pozitívumok:

    - nincsenek fröcsögő belek, tonnaszámra folyó vér
    - igényes látvány, jó helyszínek, jól játszottak a házzal
    - néhány ötletes megoldás, beleértve a kamerával való kisebb játszadozást, bizonyos részeknél jól fokozták a feszültséget
    - Radcliffe nem volt rossz, bár kicsit visszafogottan játszott
    - korrekt befejezés (eltér a könyvtől)

    Negatívumok:

    - nem valami erős sztori
    - nem valami erős karakterek
    - nem nagyon sikerült atmoszférát, hangulatot teremteni, legalábbis nekem nem jött át semmi, pedig éjjel néztem
    - többnyire elcsépelt horrorelemek (háttérben mozgó árnyék, jumpscare-szerű hangok alkalmazása, 1-1x a képünkbe is nyomnak valamit)

    Tipikusan az a film, amit nem bánsz meg, ha megnézed, de ha kihagyod, akkor sem fogsz fájdalmat érezni. Egy közepes horrornak mondanám.

    - Az, hogy maga átölel, nekem nem ad okot semmiféle izgalomra. - Sajnálom szivi, többre jelenleg nincs idő!

Új hozzászólás Aktív témák