Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Tibiajax #69165 üzenetére

    Nem értem. Az első rész is ennyi volt:
    Van benne John Williams zene, trópusi sziget, kicsi dínó, nagy dínó, marha nagy dínó, meg b****ott nagy dínó, némi humor, ellenszenves f***fej, sok kikacsintás az első részre, meg zabálás, zúzás, csak kikacsintás nélkül.

    Azért a Jurassic Park-ot is az tette naggyá, hogy először láttunk "élethű" dínókat a filmvásznon, és akkor a vizuális trükkök csúcsa volt, és máig etalon is mind a CGI, mind a hagyományos épített modelles megoldása a filmnek. "Tudományosan" többet adott a témához, de ugyanazt kár lenne most ellőni, már megy a park évek óta. Az idomított raptoroktól féltem kicsit, de az végülis logikus magyarázat, hogy Pratt karaktere születésüktől fogva velük volt, így őt kevésbé akarták megenni.

    A sztori? Kiszámítható. Van egy állatkert, tele ragadozóval, természetes, hogy elszabadul a pokol, ez történt az első részben is. A folytatásokat nem említem, ott eleve a vadonban kell a szereplőknek túlélni. Ilyen szempontból az első is kiszámítható volt, de 9 évesen nem is David Lynch-re kíváncsi az ember, és egy ilyen filmtől én 31 évesen sem ezt várom. Tetszik, nem tetszik, az első rész is egy PG13-as látványos kalandfilm. A könyv más, abban azért vannak olyan dolgok, amik lazán megkapnák a 18-as karikát, pl. Dennis Nedry halála egy picit fájdalmasabb, és részletesebben leírt, mint a filmben.

    Talán egyszer egy véresebb, harapósabb dínós film is készül, de addig jöjjenek csak az ilyen kalandfilmek, én ugyanúgy élveztem, mint 22 éve.

    Az imdb legmélyebb bugyrait meg ne bántsd, azokat azért nézem, mert annyira szarok, hogy már jók. ;]
    Párom olvasta a Szürke 50 árnyalatát, elmentünk rá a moziba, azt pl. nagyban segített túlélni, hogy úgy álltam hozzá, hogy trash-t nézünk, végig az előző nap olvasott vicces kritikák jártak a fejemben, bevallom, én végigkacarásztam a filmet: "én nem szeretkezem, én baszok". Ettől persze nem tetszett, mert szar, de nem annyira, hogy jó legyen. ;]

    Végszónak.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák