Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Ed3r_X_ #70191 üzenetére

    Még mit nem! Ősszel/télen újra moziba került az első két rész, volt szerencsém el is jutni rá. Hatalmas élmény volt, utánozhatatlan hangulat, ezek a filmek semmit sem vesztettek a régi fényükből és értékükből. A belső jelenetek kivétel nélkül mai napig jók, az Aliens lényei is hibátlanok, CGI-vel sem lehetne jobbat csinálni ma sem. Mindössze 1-2 látványelem van, amire azt mondom, hogy valóban ósdi, ezek főleg külső, űrhajós részek. A sztoriról viszont nincs mit mondani, az ugyanolyan jó ma is.

    Nem kis munkát végeztek az effektesek, maszkmesterek, ma hasonlót mondhatni könnyű lenne összedobni számítógéppel, de akkor meg kellett építeni mindent, és ez remekül sikerült is. Tény és való, hogy ugyebár az Oscart minden évben oda kell adni valamelyik filmnek, de ezek teljesen megérdemelten kapták meg annak idején a speciális effektekért.

    Hiába készült 25 évvel később az Alien vs. Predator, egyszerűen a nyomába sem ér a látvány. Az 1987-es Predatorhoz képest sem előrelépés, pedig látványra az jóval szerényebb az Alien sorozatnál. Az már csak hab a tortán, hogy egy épkézláb forgatókönyvet sem sikerült megírni a két filmhez.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák