Új hozzászólás Aktív témák

  • LOTR

    addikt

    Star Wars: The Force Awakens - Star Wars - Az ébredő Erő (2015)

    Imax 3d. Mint film, tetszett, mint SW film, már kevésbé... vagyis szerintem nem volt annyival jobb, mint az előzmény-trilógia. Azzal tudnám a legjobban kifejezni, ahogy korábban volt már szó több cikkben is erről, a folytatások korát éljük. A SW franchise elviszi a hátán a filmet, mert messze nem jó ennyire, hogy minden bevételt megdöntsön.

    A szereplőkről: Rey nagyon tetszett, bár néhol érdekes volt a forgatókönyv az ő szerepeinél. Kicsit tartottam Finn karakterétől, de teljesen rendben volt. Darth Vader után, mint minden idők egyik legjobb "negatív" karaktere, nem volt egyszerű dolog megformálni Kylo Ren-t, egyelőre nem tudom mi volt a készítők célja, de meg fogjuk látni, hova fejlődnek a karakterek és főleg ő.
    A régi szereplőkre nem térek ki, már miattuk érdemes volt beülni rá.
    Gyerekkorom kedvence Mark Hamill - Luke Skywalker továbbra is az marad.

    A szinkron nekem tetszett. A hangok és a látvány is jó volt, erre azért számítani lehetett, hogy most sem lesz rá panasz. A 3d is jó volt, néha nagyon mély volt, máskor meg fel sem tűnt, hogy 3d film megy, és ezt ismét csak pozitív értelemben mondom. Volt egy problémám is, nem tudom más is tapasztalta e, jópárszor néztem itt filmet már, de ezt/ilyet csak most láttam először: a fényesebb jeleneteknél nem tudom, hogy a vetítő, a vászon, vagy minek a hibája volt, de lehetett látni függőleges, elmosódottnak ható, felhősödés-szerű csíkokat a vászon teljes szélességében. Nem volt annyira zavaró, de 2015 van...

    A zenéből néhol visszaköszönnek ugyan az eredeti szériából ismert motívumok, de ennek most szerintem nem volt akkora átütő ereje, bár ha meg sokkal több lenne a hasonlóság, lehet az lenne a baj.

    Nem bántam meg, hogy megnéztem, hogy is bánhatnám, de ez valahogy felemás volt, viszont az új széria bevezetőjének jó lesz. Remélem, hogy a következő részek a történet és a karakterfejlődéseket is megfelelően tudják majd továbbvinni. Sejthető volt ugyan, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy messze az eredeti trilógia marad az igazi. És megint csak remélni tudom, hogy ha vége lesz 2019-ben, akkor majd mondhatjuk, hogy ez a 9 rész alkot egy egészet és így lesz az igazi.

    One Ring to rule them all

Új hozzászólás Aktív témák