Új hozzászólás Aktív témák

  • aizen92

    addikt

    Room

    Látom senki se írt róla, egy kis szösszenetet összedobtam, aki látta várom annak is a véleményét! :R

    Ha ez nem nyer Oscart, akkor ötletem sincs mi kell a sikerhez.
    Az elmúlt években nem tudom mikor volt egy olyan alkotást, ami így játszott az érzelmeimmel.

    "Hihetetlen", de ez is egy könyvadaptáció...
    Eléggé féltem az elején, hogy beragadunk a szobába, és végig ez a nyomasztó világ lesz az, amit bemutat a film. De kellemeset csalódtam.
    A rendező Lenny Abrahamson ( Frank-et most már megnézem ezek után ) költői módon mutatja be a szobát, ezt a 3x3 méteres "bábot". Bármennyire is abszurd és gyomorfacsaró a környezet, valami szépséget lát az ember benne. Elég furcsa egyveleg.

    Remek élmény volt látni Jacket, ahogy rácsodálkozik a világra és fokozatosan, lépésről-lépésre fedezi fel.
    Egyszerűen Jacob Tremblay "egyedül" elcipelte a filmet a hátán, olyan színészi alakítással, hogy el fogja dobni mindenki az állát. Minden egyes jelenetben belelátsz a fiú lelkébe, minden kis mozzanata olyan profizmust tükröz, hogy hihetetlen, a tekintete letaglózó és nagyon komplex érzelmeket képes visszaadni. Tudom, hogy gyerek, de elég kislányos az arca, a hosszú hajával a filmben, pedig erre még inkább rákontráztak. Még nem gondoltam bele részletesebben, mi annak az oka, hogy a rendező kicsit elmossa a nemi határokat a gyermekben, lehet egyáltalán nem volt fontos ez.

    Az anyuka szerepében Brie Larson. Jó látni,hogy folyamatosan tud fejlődni, hatalmas karrier áll előtte. Ez a film lesz az amitől végleg "felkerült a térképre".
    Én inkább mondtam volna supporting actressnek, de megértem a jelölést, elképesztő volt az ő alakítása is.

    Talán a lényeg, az a két színész közti kémia, ami valami elképesztő és letaglózó . Minden egyes pillanatban működik, nem érzed azt, hogy túl lenne játszva, vagy egyáltalán, hogy színészek vannak a vásznon.
    A film szerintem inkább szól Jackről és arról, ahogy magára és a világra rátalál,mint amikor a hernyó bábjából pillangóként kitör és szárnyra kel. De nem tud az anyjától elszakadni és fordítva se, egymásé, ketten egyek.
    Gyönyörű karakterfejlődésnek lesz szemtanúja a néző ezalatt a 2 óra alatt.

    Életre szóló filmélmény volt számomra, mindenkinek tudom ajánlani. Az biztos, hogy a zsepit be kell készíteni ;)

    Remélem bezsebel pár Oscart.
    (Jelölve lett legjobb film, legjobb női főszereplőnek, legjobb rendezés, és legjobb adaptált forgatókönyv kategóriákban. )

    Nem szoktam értékelni,de nálam ott van a toplistában.

    [ Szerkesztve ]

    "The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

Új hozzászólás Aktív témák