Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz brownus #83015 üzenetére

    A Cronenberg fele Crash nem egy egyszerű film azért:). Nagyon jó, de nehezen befogadható.

    ----

    Deadpool

    Elöljáróban: Nem érdekel a márkaépítés ("univerzumépítés"), a túlnyújtott háttértörténet, a teljesen nyilvánvaló "ez első film, ha tarol a mozinál lesz folytatás" attitűd. Filmet azért nézek, hogy magában kerek egész legyen, innentől szuperhősös filmet valamikor utoljára a Sin Citynél tudtam igazán élvezni. Nem, nem felejtettem el a Nolan féle Batmant.

    Hozza az elvárhatót: 18+os, tényleg van vér, van némi akció, vannak poénok és a poénok tényleg eléggé változatos spektrumon mozogtak. Mindezt úgy, hogy nem tolja az ember arcába, hogy célcsoport vagy, azért raktuk ezt bele a filmbe, hogy jobbnak tartsd a filmet.

    Nem váltja meg a világot és ha francia / japán extrémeket is nézel, akkor semmi extra nincs benne. Akció tekintetben nem annyira erős (mondjuk egy Versus / Raid összehasonlításban), elszúrtabb szuperhősre is volt már példa (Hentai Kamen), sőt teljesen őrült képregényfeldolgozás tekintetében is volt már jóval extrémebb (Tokyo Tribe). Holywoodi szuperhősös mércével bevállalós, de ez "comic code"t figyelembe véve az égvilágon semmit nem jelent:).

    Viszont működik, filmként is. Laikusoknak egyszernézős (nem látom, hogy bármit hozzá tudna adni egy második nézés az értékéhez), de ezzel már bőven elérte a célját. 6/10

    #értékelés

    Eternal Sunshine of a Spotless Mind

    Gyönyörű film az emberi kapcsolatokról, elsőosztályú színészekkel, rendezéssel, operatőrrel, kellékessel és scripttel. Egyszerre négy fő párhuzamos idővonalon prezentálva. Évek óta tervben volt, hogy meg kéne nézni, most hétvégén sikerült.

    Belegondolva azon látszik, hogy mennyire eszméletlenül jól össze van rakva, hogy felépítését tekintve semmivel sem egyszerűbb mondjuk egy Lost Highwayhez vagy a Primerhez képest, szimbolikában pedig bőven hozza a Tágra Zárt Szemeket, mégis sokkal de sokkal egyszerűbben emészthető, befogadható és érthető.

    9/10

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák