Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Train to Busan

    Nagy reményekkel ültem neki a Puszan Expressznek, hisz az új évezredben igazi nagyágyúja filmgyártás terén nem Kína, Japán, vagy India volt, hanem Dél-Korea, így érdekelt, mit hoznak össze zomboid témában a derék csíkszemű kollégák. Nos, gyakorlatilag semmit.
    A film körülbelül nem szól semmiről, de ez várható is volt, hisz az egész csak arról szól, ahogy egy mikrotársadalom reagál a zomboid apokalipszisre, viszont az a baj, hogy egy-egy pillanatra olyat villantott a rendező, ami alapján joggal várhatnánk el valamiféle komolyabb drámát, jobban kidolgozott karaktereket, urambocsá' egy kis társadalomkritikát. A Puszan Expressz legnagyobb baja, hogy nem igazán tűnik koreai filmnek, sőt, ennél még a Snowpiercer is sokkal többet megőrzött a távbol-keleti filmgyártásra jellemző kicsit beteges látásmódból. Puszanék inkább tutira mentek és egy full gagyi Hollywood ripoffot hoztak össze, a szokásos karakterekkel, megszokott elhalálozási sorrenddel, nyilvánvaló túlélőkkel. Nem mondom, hogy unalmas volt, mert az hazugság lenne, pörgős, jól felépített film, csak nincs benne semmi, ami reformot jelentene a kissé begyöpösödött zomboid filmek világába.
    Volt egy pillanata ugyanakkor, amikor már majdnem sikerült kiszakadnia az ezerszer látott közegből és megvolt a lehetőség, hogy belevigyen a rendező egy kis idegengyűlöletet, társadalomkritikát a sztoriba, de sajnos meglebegtette, majd el is tette a lehetőséget. A nevetséges pillanatokról már nem is beszélek, mint mikor a zomboidok egymásba csimpaszkodva, lepelként suhantak a mozdony után. Komolyan. Csak ezért érdemes megnézni, mert máshol nem látsz hasonlót.
    Ja meg enyhe spoiler: a gyerek amúgy lány, ha valakinek nem lenne nyilvánvaló fél óra után sem. Nem értettem, miért aggattak szerencsétlenre szoknyát, mikor Shaun a neve. Kiderült, hogy ezért, a neve meg Suan, ez utóbbi az én figyelmetlenségem volt. :D

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák