Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Rég nem írtam ide filmről, mert ha nem értek hozzá, legalább csendben maradok. Biztos most is jobb lenne ha nem tenném. De, ez az Arrival. Ezt miért is kell ennyire ajnározni? Oké. Jó film. Szép, kellően hatásos, jók a hangok, jók a színészek.

    Viszont amit sokan pozitívumként emlegetnek, szerintem a legnagyobb negatívum. A film sci-fi-hez mérten elég komoly hangulatú. Próbál a sci-fi-k közt is realista maradni. És ez a baj. Annyira életszerű próbál maradni, hogy a néző akaratlanul is belegondol abba, hogy "Vajon ez tényleg így történne a valóságban?" Biztos dumcsizni akarnának vele? Biztos annyira fatökű az amerikai hadsereg, hogy a nő csak úgy besétálgat az ufo-ba kénye-kedve szerint? Engedély nélkül nem lőnék abban a szent pillanatba agyon? Biztos fel lehetne csempészni egy bombát az ufo-ra? Szóval pont nem a Science fiction részén akadtam fel, mert az megmagyarázható. De ezek a hétköznapi viselkedések, protokollok és kontroll, vagy annak teljes hiánya szemet szúr.
    Érdekes módon Nolan-nak el tudom nézni, hogy belerepülnek a szereplői egy fekete lyukba (Spagetti-hatás ide vagy oda.). Mert az szórakoztató film és szép. Itt viszont mivel a film gondolkodásra ösztönöz, hajlamos voltam gondolkodni, és sok minden zavart.

    Jó film, minőségi. Denis Villeneuve-nek nincs szégyenkezni valója. Viszont ha valami jó sci-fi-t akarnék ma este nézni, akkor elővenném még mindig az Interstellar-t. Sőt az Arrival csak sci-fi elemeket tartalmaz, ez egy dráma, ez Louise (Lois Lane : ) ) története.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák