Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz dave0825 #30720 üzenetére

    A hibernálást nem feltétlen kötelező kikapcsolni, leginkább csak tárhelyspórolás miatt szokás, mint említve volt nemrég. Egyébként más az alvó állapot és más a hibernálás. Illetve lehet még pl. S3-as hibrid alvás is, ami kombinálja a kettőt és olyankor lehet hasznos, ha alvó módban sokat merül az aksi, vagy éppen áramszünet van. Ilyenkor kiírja a memória tartalmát a hiberfil.sys fájlba, hogy ne vesszen el semmi alvó módban. A powercfg -a parancs megmondja, hogy mit támogat az OS, illetve a hardver. De aztán, ahogy gondolod. SSD-vel végül is eleve gyorsan indul és hamar feláll a rendszer egy hidegindításnál is.

    Az 51-59°C kissé magasnak tűnik, de az nem derült ki, hogy ennél a WD SSD-nél ez normális-e, vagy sem. Nekem is van még korábbról egy G580-am, amiben jelenleg egy HyperX FURY van és az kb. 30-4x°C szokott lenni.

    Egyébként a G580-nál nálam szintén nem lehet F2-vel belépni az UEFI BIOS-ba... Annál konkrétan a Linux UEFI-s telepítése óra van ez az anomália. Semmi más nem segített, csak a BIOS frissítése. De egy újbóli telepítés után megint nem lehetett belépni... :DDD Ezen sorozatnál, illetve egyes modelleknél bugos lehet az UEFI BIOS és valószínűleg az a probléma oka. Egyébként a BIOS frissítéséhez nem kell abba belépni, simán megoldható Windows alól is. Csak le kell tölteni a gyártó oldaláról a frissítéshez szükséges fájlt és mindent elintéz magától, a tényleges frissítési művelethez automatikusan újraindítja a gépet stb. Viszont azt gondolom nem kell mondani, hogy ez eleve egy kényes művelet és ha esetleg netán balul sülne el valami, akkor az jó nagy szívás! Normál esetben persze lefut hiba nélkül, de azért jobb az előbbivel is tisztában lenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák