Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz nemi #4914 üzenetére

    Ez sem rossz, tulajdonképpen kiegyensúlyozottan étkezel szerintem ;)
    Nálam annyi a különbség, hogy én 4-5 étkezéssel működök. 4-5, mert van, amikor eszek tízóraira egy műzli szeletet vagy egy almát, de van, amikor nem.. ez teljesen függ attól, hogy épp milyen napom van. Ha nagyon sok a meló, van hogy el is felejtem, hogy mennyi az idő és mire éhes leszek már fél 12, akkor meg már inkább kivárom az ebédet, amit amúgy szigorúan minden nap 12-13 között fogyasztok el.
    Nekem van még egy nagyon fontos aranyszabályom: Akármi történik, minden nap reggel nyugodtan megreggelizek itthon úgy, hogy leülök az asztalhoz és nem rohanok, nem csak betömöm a kaját, hanem tényleg szánok rá 15 percet. Szerintem a reggeli a legfontosabb étkezés és nagyon fontos az is, hogy ne ronhanva együk, egész máshogy kezdődik így az ember napja. A vacsorát előfordul, hogy kihagyom ha épp olyanom van (vagy uzsonnára többet ettem), de olyan is van, hogy csak egy narancsot eszek vacsorára, vagy egy nyers karalábét például. De pl. nálam szokott lenni vacsorára zabkása is, nagyon szeretem.
    Amúgy szerintem zabpehely-zabkása nem probléma vacsorára (nem nagy mennyiségben persze), mert annyira magas a rosttartalma, hogy viszonylag kevés szénhidrát szívódik fel belőle.

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák