Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz brickm #31535 üzenetére

    Ha szerinted a test rezgése nem okoz a hangszedőkben indukciót hogy létezhet mikrofó i meg testen keresztüli feedback?
    Elektromos áram indukálásához vagy a tekercselt vasmagnak kell rezegnie, vagy a húroknak fölötte, vagy mindkettőnek.
    A tömör testű elektromos gitár lényege, hogy a tekercselt vasmagot egy nagy nehéz fadarabhoz rögzítik, pontosan azért, hogy így kiküszöböljék a feedback-et. Teljesen nem lehet kiküszöbölni, nyilván, ha feltekered a torzítót és odarakod a hangládához a hangszert, akkor feedback-elni fog.
    A mikrofóniának semmi köze a faanyaghoz, az az a probléma amikor maga a pickup veszi fel a hanghullámokat, például azért, mert lötyögnek benne az alkatrészek. Ha közel hajolsz és rákiabálsz a pickupra, akkor felveszi a hangodat. (Pont azért öntik ki viasszal vagy gyantával, hogy ne lötyögjön benne semmi)

    És most ne gyere azzal,hogy amelyik hangszedő nincs tömörre pottingolva az szar,mert azmeg megint szubjektiv preferencia,hogy neked melyik szimpibb.
    A mikrofóniás pickup az egy megoldandó műszaki probléma volt, konkrétan koncert közben nagy hangerőnél begerjedt a gitár, sípolt, szar volt. A tömör testű gitár és a pickup viaszolás arra lett kitalálva, hogy ezt a műszaki problémát megszűntesse. Az hogy kihangosítva szarrá gerjed a gitárod, az nem ízlés kérdése.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák