Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    addikt

    válasz Goose-T #58069 üzenetére

    Köszönöm, szóval esélyesen az Eris kiszolgálna elvileg, ha jól értem, akár sima gitárról, akár basszusgitárról van szó. Ezt akár halkan is, hogy a szomszéd ne üsse itt az ajtót? :D

    A monitor elvileg 67 Hz - 25 kHz, de persze ebben sosem lehet teljesen megbizni gondolom.

    De igy érthető a dolog köszönöm.

    Ez a Big Knob nagyon jónak tűnik, egyetlen "gondom" van vele:

    Fejhallgató is megy esetleg valahogy bele, vagy azt el kell engedni? Mert ha jól értem ezzel semmit nem kéne variálni, ha gitározni akarok átnyomom a multieffektre, ha meg a gép kell akkor a hangkártyára. Ami még itt felmerül, hogy backing track stb esetén megint variálni kell nem? Mármint örülnék ha önálló lenne a multieffekt, de közben néha használom a gépet is, ehhez ahhoz, videók stb.

    X2N

    Köszönöm, megfontolom ezeket.

    Alapvetően mondanám, hogy elmennék a gép elől, de nem tudom ez mennyire valós, a dolgon, leckék, gyakorló anyagok, tabok stb. nagyobb része ott van úgy is, szóval ezen még filózok egy kicsit.

    cucka

    Tehát ha jól értem nem biztos, hogy megkapná az ember azt a fajta basszus érzést amit egy dedikált erősitőnél, de inkább ettől esik el, nem pedig a hangoktól maguktól, az előbbi viszont otthoni felhasználásra, nem kialakitott szobában kérdéses is, hogy szükséges-e vagy használható-e. Mert gondolom alacsony hangerőn a jelenlegi basszus kombóm is elesik ezektől a hangoktól, meg a basszus érzetétől, és ahol meg bejön az már tud sok lenni.

    De ez igy jó magyarázat, akkor lényegében amitől elesik az ember sub nélkül, akár basszusgitárnál, az inkább kategórizálható be egy érzésnek az ember fülében, testében, mintsem kimondottan kibogozható hangoknak.

    X2N
    "Mély hangoknál rendesen lement sub-basszus tartományba a rendszer, érezni lehetett. "

    Ez tényleg jó tud lenni, csak limitált, hogy fel tudom-e hangositani annyira, hogy érezhető legyen. Ráadásul filmnél nem folyamatos ez a hanghatás a szomszédok fele, de gyakorlásnál azért teljesen más, zavaróbb lehet. Persze félre ne érts, én is filózok a dolgon, szerintem mindkettőben van ráció, egyedül azt kell kitalálnom, hogy nekem melyik járthatóbb út, és a hangerőn amin én tudok játszani melyikkel kapom a legjobban élvezhető hangot.

    A stúdió monitorok mellett plusz azért, még ha nem is erre vannak, hogy tartalomfogyasztásra sem rossz, cserébe fix helyen van.

    cucka

    Annyi, hogy nekem itt az asztalon kevésbé férnek el az 5-8"-os változatok ezért beszéltük ezt a 3" + Sub útvonalat. Gondolom azért a 3" tud kompromisszumos lenni vagy nem?

    [ Szerkesztve ]

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák