Új hozzászólás Aktív témák
-
Z()L3
tag
válasz markussandor #17536 üzenetére
Valószínűleg az a megoldás lesz, hogy viszek oda tápot. Leásom a földbe a hosszabbítót, a végekre dugvilla és dugalj, aztán annyi.
Lehet nem is oda lesz ahova gondoltam, hanem egy másik helyre, oda még egyszerűbben megoldom. A leginkább megfigyelendő dologhoz egy kis napelemes, mozgásérzékelős lámpát teszek, aztán a képminőséggel sem lehet nagy gond.Egy fontos kérdés biztonsági kamera ügyben: jogilag ha az utcára néz a kamera, az nem probléma? Az én logikám szerint nem szabadna hogy az legyen, mivel a felvételeket nem használnám fel semmire, csak ha behatoló van, az ő azonosítására.
-
Vaze
őstag
Sziasztok
Kamerahoz vennek valami monitort.
Kerdesem az lenne,hogy milyen monitor ajanlott hozza?Vagy igazabol mind1?
Valaszokat elore is koszonom
Ez a kamera cuccosom van [link][ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
jézusom
addikt
Tökmindegy, de ha az eszközöd 1080p videot ad, akkor fullhd monitorral tudod natÍvban nézni. Így nem lesz torz a kép. Igazábol ha több megapixeles kamerád˛rögzitőd lenne, akkor érdemes lenne 4k monitorban gondolkodni. NYilván torz 4k monitoron se lesz a fullhd, mert ugyan úgy 16:9.
-
-
Morris
veterán
A bitrate-nek mi a jelentősége?
-
jézusom
addikt
Arra figyelj azért, hogy nekem van olyan "márkás" rögzÍtőm aminek dobozára nagy betűkkel rá van Írva hogy 4k, de lóf@szt nem ad ki 4k jelet. Működik 5megapixeles kamerákkal, rögzÍti szépen, de maga a rá kötött tv képe az éppen csak 1080p. Tehát ha mondjuk gépről vissza nézem akkor kijön az 5mp előnye, de realtime nézve nem adja ki
-
markussandor
senior tag
Ha hajlandó vagy kábelt ásni, akkor hagyd a 230 V-ot, vigyél el a kamerákhoz 1-1 Cat5e (vagy újabb) kábelt, és PoE-n tápláld meg a kameráidat. És akkor nem csak játék kamerákat használhatsz.
Közterületet nem figyelhetsz meg hivatalosan. Bár minden városi legenda szerint a rendőrök örülnek egy használható felvételnek. De ha egy kedves szomszéd feljelent, akkor így jártál.
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz Morris #17561 üzenetére
Nincs optimális értéke, minden esetben kompromisszumot kell kötnöd magaddal.
Ha nagyon kicsire veszed, szar lesz a felvétel, pont a betörőt nem fogod rajta felismerni. Ha nagyra állítod, akkor kevesebb óra (nap) fér el a diszken (SD kártyán).Én minden kamerámat max bitrátára állítottam, mert nekem a minőség fontosabb, mint a rögzíthető napok száma. 3 TB-os diszkem van az NVR-ben, és így is elfér rajta 6 kamerával kb 3 hét. Az nem ellenérv, hogy terheled a hálózatot. A switcheknek és a HDD-nek ez nem terhelés, messze van ez attól. Mobilnetről meg nem az elsődleges stream-et nézegetem.
-
nihill
őstag
Ha nem egy biztonsági szolgálat vagy, ahol a kamerák képét nézed reggeltől estig, akkor szerintem hótt mindegy milyen monitor van az NVRen.
Nekem pl. a 4K kamerák mellé egy ősi VGA csatis pixelhibás fullhd monitorom van, kidobás elől megmentve, semmit nem számít csak ha ki akarod rakni a folyosó falára esetleg akkor azért jól nézzen ki, de technikailag mindegy.
Ha csak rá akarok pillantani ezen is mindent látok (de amúgy otthon is telefonról szoktam ránézni) ha meg esetleg valami esemény lenne akkor visszanézésnél úgyis zoomolok majd meg letöltöm a videót, ott meg megintcsak nem számít az NVR monitor felbontása.#17557 Morris
Én a lehető legnagyobbra vettem fel, amit a 4K-n nyerek, ne veszítsem el a tömörítésen... -
Vaze
őstag
válasz nihill #17563 üzenetére
Koszonom szepen a hozzaszolast,neked is koszi jézusom
Otthoni hasznalat
Hat akkor nem lenyeges a 4k-s monitor,akkor foloslegesen nem fizetek erte tobbet.
Marad egy jo kis full hd-s monitor azt cso
Koszonom szepen nektek[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Morris
veterán
válasz markussandor #17562 üzenetére
Értem. Köszönöm az infót.
Felraktam 8196-ra. Viszont mobilon ha wifin vagyok akkor a rögzített mozgást nem tudja normálisan visszajátszani. Lefagy valamiért.[ Szerkesztve ]
-
-
Morris
veterán
válasz markussandor #17566 üzenetére
Gépen jó. Valószínűleg az upload lesz a hibás. Az elég gyenge.
Átraktam maximumra a bitrate-et és tényleg sokkal élesebb, jobb a kép. Ezen már jól látható minden, még a nagyobb sebességű tárgyak is.[ Szerkesztve ]
-
Krilehor
tag
Sziasztok,
Dahua Imou Ranger 2 IPC-A22E-vel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Amikor megvettem naivan azt gondoltam, hogy a kamera csak helyi hálózaton lesz elérhető, de szembesültem vele, hogy helyi hálón kívülről is elérhető a kamera a párosított alkalmazással. Evvel kapcsolatban vannak biztonsági aggályaim, mi a véleményetek mennyire jogos ez az aggodalom, illetve van-e lehetőség rá, hogy valóban csak helyi hálóról legyen elérhető?
Másik, SD kártyára rögzítem a felételeket, de nem találom, hogy hogyan lehetne onnan felvételeket törölni az androidos vagy Windowsos appon keresztül, illetve, hogy tudnám a fájlokat átmásolni saját eszközre hálózaton keresztül anélkül, hogy mindig kikéne venni az SD kártyát? -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasva úgy látom már volt téma a hálózati rögzítőbe SSD kérdése. Szüleimhez tervezünk tenni egy 2 kamerás rendszert, melyhez egy Dahua NVR2108HS-4KS2 hálózati rögzítőt lesz. Szobába lenne és fontos a csend, illetve van egy nem használt 1 TB WD Blue 3D SSD. Ez így jó lehet, vagy maradjunk a HDD-nél? Van valami hátránya az SSD-nek működés szempontjából?Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
markussandor
senior tag
válasz GrotESC #17570 üzenetére
Szia,
a magasabb fajlagos költsége az egyetlen hátránya, ha már megvan, nyugodtan tedd bele.
Nekem HDD van benne, és azt sem hallom, rég volt, hogy hangosak voltak a vinyók.
A folyamatos írás miatt véges az üzemideje, de az elég sokára fog bekövetkezni, és van benne egy csomó tartalék blokk, direkt emiatt. -
zsamiatt
őstag
Sziasztok van egy IP Hikvision IP kameránk a telepen. Nappal teljesen oké a képe de éjszaka ilyen lesz és nem értem mitől lehet ez. Az épület másik oldalain van még kettő ugyan ilyen abba nem tapasztalom ezt a hibát. Ez a kamera 2 évig hibátlanul ment egy családi háznál. Itt mondjuk szendvicspanel oldalfalra került rögzítésre.
más: Az éjszakai, burán megcsillanó fényt mivel lehet csökkenteni az éjszakai képen?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
nihill
őstag
Szünetmentes infó, ha valakit érdekel, viszonyításképp.
Egy FSP FP800-ról a következő konfig 92 percig rögzít még, az áram lekapcsolása után:
4* Annke C800
1* Annke NC400
1* Reolink RLC-520A
POE switch
NVR board
4TB HDD
ezek voltak a szünetmentesre kötve. -
őstag
válasz nihill #17574 üzenetére
Jó ötlet tényleg, csak ahogy nézem ez sem tiszta szinuszos UPS és lehet, hogy némelyik kamera vagy NVR táp adapternek nem tetszene Érdemes a valódi szinuszos UPS-t vásárolni, de tény, hogy az egy picit drágább, viszont megéri.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Sziasztok,
Hikvision rendszerrel kapcsolatban kérnék hozzáértő segítséget. Cégnél ahol dolgozom szeretnénk kollégák részére munkafolyamatok figyelemmel kísérése miatt a meglévő kamerarendszerhez hozzáférést biztosítani. Sikerült létrehoznom a felhasználót, helyi belépéssel el is érem a felületet a nem admini belépővel a kijelölt kamerák képével.
Viszont ez a létrehozott felhasználó hozzáfér a komplett beállításokhoz, tehát ugyanúgy látszik vele a felső menüsorban a Lejátszás, Kép és Beállítások részei.
Ezt nem lehet kikapcsolni? Félek hogy 1-2 kolléga az emberi kíváncsiságból adódóan szétnyomkodná a beállításokat. Én sehol nem találtam a jogosultságban erre vonatkozó részt.Köszi
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Megint kérdeznék mert már konkretizálódott a dolog.
Olyan rendszert keresek ami 4 WIFI kamerás (2 beltérben lesz, 2 kültérben de tető alatt), tud rögzíteni HDD-re és NAS-ra is ha arra lenne szükség.
90° közeli látószögű kamera kellene.
A legtávolabbi kamerák 2 fal és 7-8 méter távolságra lennének a központ egységtől.Kinéztem ezt [link] és ezt [link] , de nem tudom megbízhatók-e.
Illetve tudna-e valaki ajánlani konkrét márkát/típust?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz markussandor #17582 üzenetére
Igen ezt próbálnám, 2 sablon van a felhasználók kezelésében: Adminisztrátor és Vendég.
A jogosultság beállításánál sok minden nincs, a menürendszert nem lehet korlátozni, legalábbis nem találom. Ezért kérdezem valaki jártas-e ebben Hikvision esetében.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
markussandor
senior tag
válasz JoceeHunt #17583 üzenetére
Nem vagyok otthon a héten, ha addig valaki nem mutatja meg, akkor jövő hétfőn dobok be képernyő képeket.
Emlékeim szerint a menürendszert nem korlátozza le, de hiába kattint a settingsre, nem fogja betölteni.
Ez talán segít. -
őstag
válasz markussandor #17584 üzenetére
Na majdnem így néz ki az mi menünk is, a Permission résznél (1:05) látható felül a 3 rész, egyik sem vonatkozik beállítások részre. A beállításokat szépen betölti a vendég user, még a hálózati beállításokat is engedné elmenteni másra. Az összes rész bejön a beállításokban, helyenként még menteni is enged, bár tény nem mindenben, de el lehet maszatolni ha valaki nekiáll...
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
gerisz23
őstag
válasz Kenderice #17581 üzenetére
Szia!Amiko wifi settet vettem még decemberben.Eddig bevált.A mozgás érzékelést kültéren szvsz nem lehet beállítani.A kép tiszta,csak NVR-t használjuk,nasra nem kötöttem.Éjszaka a 25 méter kicsit túlzás,egy infra reflektorral biztos lát addig.
2 szettet vettem,egyet apósomékhoz.Ott 1 kamera 6 hónapon belül megadta magát,gariba cserélték.Ebben leírás szerint van mikrofon,mienkbe nincs.Amikótol rendeltem,elég gyorsan válaszoltak emailekre.
Ha kell privibe küldök kamera képet.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
gerisz23
őstag
Elhiszem Nekem 10-15 éves winyóim vannak,inkább nem kockáztattam.
Lehetséges több kamerát rákötni egy 4 csatornás wifis NVR-re?Kellene még 2 kamera később,de még nem tudom hogy oldom meg.
Routeren keresztül kábellal is tudok csatlakozni a wifis kamerákhoz,onnan meg NVR-hez.Ha lesz rá időm kikábelezek nekik biztos ami biztos alapon.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
vacs
Topikgazda
válasz gerisz23 #17591 üzenetére
Ha az nvr csak 4 csatornás, akkor ennyi, nem tudsz 4-nél több kamerát hozzá adni.
Bár ... Fisotech kínai nvr-nél láttam olyat, hogy hivatalosan 4 csatornás volt, de a menü egy eldugott részén két kattintással 8 csatornásra lehetett állítani és kipróbáltam, tényleg kezelte utána a 8 kamerát!
(^)(>.<)(^)
-
Kenderice
senior tag
Annyit írnak, hogy lebutítja a videót.
Akkor milyen összeállítást ajánlanám nekem?
Nem nagyon értek ezekhez a rendszerekhez.
A lényeg a belső hdd vagy NAS-ra rögzítés lehetősége és a wifis kamerák (4db).
Elég sürgős lenne.
Egy demens idős embert kellene figyelni távolról.
Esetlegesen visszanézni a videót, hogy hová pakolja el a dolgait mert nem emlékszik rá és néha órákig keresgéljük mondjuk a szemüvegét.
Köszönöm. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy provision-isr kamera.
Telefonról csak a helyszíni router-re csatlakozóval lehet elérni!
A telefonos mobilnettel vagy ha máshol csatlakozik netre a tel. nem látni a kamerát a telefonról!
Mit kel be állítani ? -
vacs
Topikgazda
válasz Kenderice #17593 üzenetére
Neked egy emberi alak felismeréses rendszert javasolnék.
Ár/érték arányban a Reolink megfelelő lesz.
Reolink RLN8-410 (new verziót vedd) + RLC-510WA, német raktárból jön.cooi11: a rögzítőd hálózati beállításait nézd meg, ott lesz valami hibásan megadva.
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
válasz Kenderice #17597 üzenetére
Azt írtad, hogy " olyan rendszert keresek ami 4 WIFI kamerás ", ebből nem egyértelmű, hogy wifis nvr-t is keresel.
Egyébként egy rögzítő ne is legyen wifis, ha jót akarsz.
Feltételezem, hogy van ott router, ha igen, akkor tedd mellé és egy kábellel összekötöd és működik.(^)(>.<)(^)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest