Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    válasz PROTRON #81690 üzenetére

    Igen, ez előttem is rejtély. Hagyományos gerébtokos ablakaink voltak, de azért nem voltak olyan rossz állapotban, hogy egy folyamatos huzatban lettünk volna. Biztos vagyok benne, hogy tudott valamennyire szelelni, de azért annyira nem hogy észrevehetően "húzott" volna az ablak. Nem egy légcsatornában éltünk folyamatosan :)
    Úgyhogy én se értem, most miért van ez a helyzet. Tényleg olyan, mintha hermetikusan le lenne zárva a ház, és hiába nyitunk ablakot akár több órára is, akkor se akar kiszellőzni rendesen.
    Napközben szinte végig nyitva van minden most ebben a jó időben, mégse megy le 65% alá se a páratartalom a mérő szerint. Ahogy becsukódunk szinte azonnal elindul felfelé, és kb. 1 óra leforgása alatt már 70% fölött van, egy éjszaka alatt, reggelre meg eléri a 77-80%-ot is.
    Nyilván az éjszaka közepén nem tudok felkelni szellőztetni, meg nem is szívesen engedném be az 5-6 fokos levegőt. Pár perc alatt lehűti a házat.
    Korábban ilyen sose volt. Ha napközben szellőztettünk, akkor simán lement 60% alá is, és utána se ment sosem 70% fölé. Még amikor ruhákat szárogattunk a házban, akkor sem.

    macilaci78: Nem tudom mennyire pontos, de nagyjából jó lehet. Van még egy elektromos páramentesítőnk, annak is van egy pára érték kijelzője. 2-3 %-kal alacsonyabbakat mér, de nagyjából hasonló értékeket. Egy másik tapasztalati adat alapján is látom, hogy magas a páratartalom. Van a szobánkban (illetve már csak volt) egy himalájai sólámpa. Konkrétan elkezdte magába szívni a légnedvességet olyan szinten, hogy az alján meg szivárgott ki a sós víz. Még jó hogy nem volt bedugva a konnektorba. Ez is arra utal, hogy rendellenesen magas a páratartalom a házban. Korábban ilyen se fordult elő. :U

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák