Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Inhouse #86101 üzenetére

    Igen, látatlanban lehet ismerni a magyar vállalkozók azon csoportjának hozzáállását, ahol 2-3 havonta kell cserélni a közvilágítási lámpatesteket.
    Pontosan a visszajelzések miatt tudni lehet hogy a legolcsóbb kínai lámpákban a driverek megadják magukat a villamos paraméterek ingadozásai miatt (egyrészről a betáp + ahogy az egész hálózaton 100 lámpatest egymásra is visszahat), majd halálukkor viszik magukkal a LED panel egy jó részét, ha nem az egészet.
    Persze ilyenkor senki sem szedi szét a lámpákat, mert annyira olcsó kínai szart rendeltek, hogy inkább egy-az-egyben cserélik, emiatt nem is derül ki ha esetleg olcsóbban lehetne 1-2 alkatrészt cserélni benne.

    És persze a ratyi vállalkozó mossa kezeit, hogy a táphálózat villamos paramétereiért nem Ő felel, szal "nem garanciális hiba", valamennyit mindenképp legombolnak pluszban a városról.

    És pont azért halnak meg a driverek, mert kispórolják a védelmeket, nem csak a túlfeszt, minden más védelmet is, de általánosságban sejteni, hogy ahol benne van a túlfesz, ott azért már minden más védelem is benne van.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák