Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz macilaci78 #86199 üzenetére

    A kérdéseid legtöbbjére már korábban válaszolt a kollega, pl a konvektorok felcserélésére is.

    Ami a hideget illeti, itt teljesen félreértitek.
    A 19 fokos levegő a k...a hideg fallal együtt éri el ezt a kombót. Direkt írtam, hogy a "süt a hideg" nem vicc kategória, nem hisztiről van szó, hanem van hogy fejfájásra ébredek emiatt úgy is hogy este volt szellőztetés és csak 6 órát aludtam...mert a hólyag is szeretne beszélgetni a fajansszal.

    Ezen valójában 2 dologgal tudnék segíteni, infrapanel meg ágymelegítő...a szigetelésből is csak belsőt tudnék felrakni, mert tűzfalról van szó, a külső rész hivatalosan a szomszédok kertjéből érhető el, nem fizetek alpinért...

    "Igazából az a kérdés, hogy az ideiben mennyi még a csökkentett áron elhasználható áram."

    Ezt sajnos el lehet felejteni, mert csak éves leolvasáskor egyenlítődik ki, amit nem ismerünk mikor lesz. Ellenben adott hónapban azt nézik hogy 2523/365 = napi limit, amit felszoroznak adott hónapban érvényes napok számával. Ennyi.
    Az efeletti mennyiség esetén teljesen figyelmen kívül hagyják hogy előző hónapból mennyi "maradt" az éves keretből, adott hónapban megkapod a limit feletti fogyasztásra a versenypiaci egységárat, mondván majd a mondjuk márciusi éves diktálást követően kiegyenlítik...vagy csak augusztus elsején, mivel ugye azzal a dátummal lett behozva ez a rendszar.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák