Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz DeFranco #86205 üzenetére

    Ilyet én is tudok.
    Mivel Te szereted a hidegben alvást, ezért mindenkinek kötelessége jóléreznie magát benne...minden tisztelet mellett, de úgy érzem a saját, teljesen más alapon szerzett tolerancia szintedet vetíted ki másokra, pl egy kisgyermekes anyukára...
    Legalább is a megfogalmazás alapján sejtem hogy a gyerekhez adtak egy másik szülőt is a forumozó kollegának gratis amikor elhozta a korházból.

    BTW, az én előző hszem arra reagált, hogy mire Te feltetted a kérdéseidet, már előtte ott voltak a közbenső hsz-ei a kollegának. ;)
    Tudod az időkódok csúf dolgok... :P

    Abban viszont maximálisan igazad van, hogy nem kaptunk elegendő információt az optimális ajánláshoz.

    Az odáig hasznos info hogy a párja a gyerekkel együtt a szobácska melegebbik felében tartózkodik napközben, tehát főként az esti hancúrhoz készülődés, éjszakai alvás meg reggeli hancúr idejére kellene valami ár-értékben megérős fogyasztású megoldás.

    De ez még nem elegendő.
    Se fotót a szoba elrendezésről (pedig elhiheti a kérdező, hogy nem tud akkora gány fotót berakni, aminél ne lenne súlyosabb fotó ebben a totyikban :D), sem a szoba közepén lévő "bútorzat" megfogalmazásról, hogy milyen venti lehetőségek vannak, ahogyan nem hiába kérdezgetek a számláról, mert ha van bojlerük havi 120+ kWh fogyasztással szintén nappalira kötve (mert mondjuk nincs "B" tarifás vezérelt óra) akkor egy 1kW-os hősugárzóra is rámehet havonta +20-30k huf áramszámla.

    Meg persze ilyenkor arra is hatványozottan figyelni kell, hogy ha a bérbeadó annyira nem költ a lakásra, hogy még a konvektor is sz.r, akkor vajon az elektromos hálózat mennyire biztonságos? Nehogy aztán a kötéseknél szétmenjen és menekülniük kelljen a lakásból, mert a hősugárzó túlterhelte a régi kötéseket-elvékonyított akár alu vezetékeket, pl a dugalnál eltörnek és szikráznak amíg be nem gyullad a tapéta.

    Sok régi nappalinál 1 db áramkör van ugye a lámpa és az összes dugaljhoz...a szomszéd szobával együtt.

    No de fel a fejjel, mit kell elégedetlenkedni hogy túl sok a hó?
    Nektek legalább volt hó gyerekkorotokban, a kérdezőnél lévő csöppségnek lehet már svájcig kell majd mennie. :D

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák