Új hozzászólás Aktív témák

  • ttower

    aktív tag

    A napokban raktam össze egy raspberry-t a tv mögé saját épített táppal. Tesztelésre egy jobb anker kábelt használok mert hosszú és ez van az asztalomnál. Raspi tökéletesen működött, hiba nincs, bekerült a helyére. Viszont a tápellátást egy méretben oda jobban illő 80cm hosszú kommersz kábel vette át mondván tápnak mindegy. Raspi indít, egyből üvölt, hogy power problem. Mint kiderült a kommersz kábel egyszerűen képtelen volt átvinni annyi delejt, hogy a raspinak elég legyen míg a helyére került másfél méteres anker tökéletesen funkcionál azóta is.
    Ekkor felvetődik a kérdés, hogy ha 80 centin tud ilyen szar lenni a kábel, akkor 12m-en mi jönne ki a végén?(még mindig csak tápról van szó, szóba sem jött, hogy ezen bármi adat fusson)

    Persze, digitális átvitel meg minden, de a digitálisnak is tudnia kell, hogy most 1 vagy 0. És ha ez sérül akkor onnantól máris nem ugyanaz az input mint output. Az lehet megint hitvitai kérdés, hogy ezt látod e vagy sem, megéri e vagy sem.

    A konklúzió levonását és a példám félreértését az olvasóra bízom.

    A torkom védelmében: az usb kábeleket többszörös AB tesztnek vetettem alá és az ereményt egy független vizsgálóbizotssággal hitelesítettem.

    [ Szerkesztve ]

    It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

Új hozzászólás Aktív témák