Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz Cinege45 #10577 üzenetére

    Tud valaki olyan szerkezetről vagy leírásról ami a rádiós mozgásérzékelőkkel kapcsolatos?

    Első mondat ijesztő, az ember azt gondolná, hogy olyasmit keresel, ami rádióhullámokkal érzékel mozgást. Aztán tisztázódik.

    Nevezetesen: egy olyan mozgásérzékelőre lenne szükségem ami kisfeszültségen (is)müködik, majd a jelet rádión továbbítja modjuk lakáson belül egy távolabbi helyre és
    a vevőrésznél az indikáció hanggal vagy fénnyel történik?

    Járt a kezemben olyan kínai kütyü - sajnos azonosítani már nem tudom - ami 2 egységből állt. Az egyik maga az érzékelő a másik pedig a vevő. Kocsiban lenthagyva próbáltuk ki tömbház második emeletén a vevővel. Érzékeléskor villogott és virnyákolt kegyetlenül. Ez lenne a megoldás készen.

    De gondolkodhatsz akár a lépcsőházi automata világítás detektorában is. Ha hálózatról működik is, belül biztos kisfeszültség táplálja. Ami pedig a lámpagyújtást végzi, az képes bármi mást is vezérelni. A hallható kecegése alapján ítélve relé van benne. Azzal lehet indítani a második "problémádat". Akár kis Walkie-talkie lehet a megoldás vagy kiókumulálni egy kis modulátort meg egy vevőt a másik oldalra. Jópár méterre adni/venni nem olyan bonyolult. Ez már valamennyi hozzáértést igényel.
    Kis fantáziával és nagy akarattal akár mobilos vagy bluetooth-os megoldás is kitalálható.

Új hozzászólás Aktív témák