Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz vodkaboy22 #29073 üzenetére

    Pedig 100kHz-re terveznek, érdemes elolvasni az RT évkönyvében a népszerű Quad405 tervezésének több oldalas leírását. A deszka modell összedrótozva hozza a 100kHz-et pedig egy alkatrész temető, a nyákra szerelt modell is hoz még mindig 60kHz-et. Nekem is van Quad405 itthon, egyedül csak a kapcsolók prelljét szedi össze, de azt sok minden más is.

    A többiben egyébként egyetértünk.

    Nálam most úgy néz ki a rendszer, hogy 5 csöves csatorna van kész (Pcl / Ecl 86 single ended csatornák), még jönni fog egy push-pull a sub csatornának, aztán ennyi. Mikor szól a zene, akkor minden hangszóró szól és itt ülök a zene közepében. A visszacsatolással szépen egyformára be van állítva minden hangszóró hangereje, így egyformán szólnak.
    EQ nincs a rendszerben, se valós, se programon belüli, egyszerűen annyira természetesen szólnak a csövek az általam eddig használt kb. 5 másik tranyós erősítőhöz képest, hogy szükségtelen.
    Ha meg pl. cd lejátszóról megy a zene, akkor egy átkapcsolóval dupla sztereó módban szól a cucc, vagyis quadroban.
    Sok különlegességet nem használtam, a vezetékek UTP erek, a nyák vasalt, egyedül ami tényleg nagyon sokat számít, az a jelutakban lévő csatornánként összesen két kondi, oda megvettem a majd 5 centi széles Wima MKP4 4.7uF 300V kondikat, na azok iszonyat sokat számítottak.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák