Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Black-core #47964 üzenetére

    Mindkettő túl kevés árammal tölt. 2650 mAh kapacitású akkuba (amikor nem gyorstöltésről van szó) a veszteségek miatt legalább a másfélszeresét kell tölteni, gyakorlatilag 4000 mAh-t.

    60 mA árammal ez 66 óra alatt jönne össze, majdnem három nap. Sovány vigasz, hogy túltöltéstől, "túlhevüléstől" nem kell tartani, így nem probléma, ha a kelleténél tovább marad töltésen.

    Kellemetlenebb, hogy ezeknek a nagykapacitású akkuknak nem is tesz jót hosszabb távon a túlzottan kisáramú töltés.

    Külső HDD-ház van olyan is, ami 12 V és 5V-ot igényel. Vagy olyan is, amelyik csak 12 V-ról megy, az 5 V-ot belül állítja elő.

    Utóbbi esetben az 5V ág áramát is a 12 V-ból kell biztosítani, noha a transzformációs elv miatt ez kevesebbre jön ki, mint a HDD-n feltüntetett 5V áramfelvétel, viszont némileg növelő hatású a konverziós veszteség. De egy laptoptápnak ez nem okozhat gondot.

    A kapcsolóüzemű tápegységek általában megfelelnek a célra, amennyiben pontosan 12 V-ot ad le. Zárlatvédelemmel mindegyik el van látva, tönkretenni nem olyan egyszerű.

    Egy vaku soha nem fog folyamatosan világítani, a villanócső nem arra való, hanem villantásra. Ahhoz pedig elektronika is kell, ami több száz volt feszültségre feltölt egy kondenzátort. A tárolt energia a csőben egyszerre szabadul fel, épp ez a lényege.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák