Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz razorbenke92 #73386 üzenetére

    Köszi ismét a részletes választ,
    Közben végül azóta nem nagyon volt olyan sok időm foglalkozni vele (és egyáltalán nem sürgős a projekt), de most újra elővettem a témát.

    Egyrészt rájöttem hogy lehet van amit mégis érdemesebb lehetne külföldről rendelni. Ami pedig idő (állítólag most még a szokásosnál is több).
    Nem feltétlenül azért, mert a cél megoldására nem kapnék kicsivel drágábban itthon is eszközt.
    Hanem hogy olyan eszközöket vegyek amivel így tudok tapasztalatot szerezni, és máshol is tudom majd használni a technikát (pl. lehet nagyobb áramra méreteznék már a telkes projektre is, ha az alkatrészköltség nem olyan sokkal magasabb).

    Másrészt meg pont fel is merült egy másik probléma, ahol ezt lehet használnom kellene élesben is. És ott viszont lehetőleg Li-cellákkal.
    Egy IP-telefon rendszerről lenne szó egy szabadulószobában. Igazából én első körben nem szünetmentesíteném, de aztán lehet "kibukik" hogy mégis kellene.
    Egyelőre az lenne a célom, hogy legyen meg már min. fejben egy biztosan működő kapcsolásom, illetve legyen egy kalkulációm hogy kb. mennyibe is kerülne minimum a megoldás (a célra újrahasznosítható alkatrészek, pl. tápegységek, stb. itt is akadnak).

    Ha nem lenne feltétlen 12V-ot igénylő fogyasztó, vagyis csak Buck konverter kellene, de viszont Li-cellák lennének, akkor az itt linkelt képed hogyan módosulna ?
    Elfogadható árban milyen Li-cellák kaphatóak ?

    Illetve ha azt akarom hogy a kapcsolás egyszerű legyen, de mégis növeljem az áthidalási időt meg a leadható áramot, akkor lehet azt hogy feljebb vinném a betáp feszültséget, és nem 4, hanem 6, vagy akár még több Li-cellát kötök párhuzamosan ?

Új hozzászólás Aktív témák