Új hozzászólás Aktív témák

  • Pioneer

    senior tag

    válasz ProNoob #19557 üzenetére

    Az eloxálás maximum a portól védi meg, nem a gallimtól! Még ha nikkelezve lenne, akkor is szétmarná az alatta lévő alumíniumot (tapasztalat). Alumíniumra nézve nagyon maró hatású a gallium, percek alatt képes szétmarni az alumíniumot prorhanyósra...

    Ez egy laptop hűtő, ami nikkelezett, (réznek tűnő) mint utóbb kiderült aluminium contact felületből állt. A folyékony fém felkenése után néhány másodperc alatt (!) elkezdte szétmarni a nikkelezett alumínium felületet:

    kb. fél perc után le is takarítottam róla (ha párpercig még rajta maradt volna, akkor simán átmarja a 0,5mm-es nikkelezett alumínum lapot):

    800-as csiszoló papírra vizesen kipolírozva a megmart gödröcskék:

    Droid jól írta, ne tegyél oda folyékony fémet, mert megmarja, illetve ha befolyik a CPU foglalatba, akkor rosszabb esetben a CPU-n kívűl alplap/RAM/VGA is kuka lesz a zárlat miatt, (mert ugye a fém az elektromosan vezetőképes, még ha folyékony állapotú is)... :))

    [ Szerkesztve ]

    PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig! Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák