Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz icecave #207948 üzenetére

    "de szerintem ha valakinek van pénze, az nem azt jelenti, hogy mindent meg kell venni, csak azért mert megteheti, akkor is, ha az épp nem ésszerű kiadás, vagy nem éri meg az adott dolog, stb."

    Pontosan, neked kell mérlegelni, hogy melyik éri meg jobban neked, a gyárilag hozzá adott töltő, +0 Ft-ért, 10 vagy 12W-os +x Ft-ért, vagy 18W-os +x+y Ft-ért.

    Nekem pl. semmit sem ér meg a gyorsabb töltő. Én éjjel töltöm, és nekem teljesen mindegy, hogy ha pl. 23:00-kor ráteszem, akkor 0:40-re tölt fel, vagy 2:10-re, mivel általában reggel 7-8 óra között veszem le töltőről. Nap közben nem töltöm, mert nem kell, bár az autós tartóm Qi úgyhogy ha kocsival megyek valahova akkor tölti valamennyit.
    Így ha van nap közbeni autós töltés, akkor 70-90% között van mikor délután hazaérek (attól is függ, mennyit autózok), ha nincs autós töltés akkor 50-70% között. Délután 5-6 és este 11 között minden esetben kibírja (jóhogy) a maradék töltéssel, így ezekből a használati szokásokból eredően nekem a töltés sebessége teljesen érdektelen.

    Ha valakinek kell a gyorsabb töltő, akkor mérlegelje szerintem, hogy nap közben hányszor és milyen gyorsan akarja feltölteni, és ezért mekkora felárat hajlandó fizetni.
    Ha pl. gyárilag csomagolnák hozzá a 18W-os töltőt 2e Ft felárért, az nekem 2e Ft felesleges kiadás lenne. Másnak meg szuper üzlet.

Új hozzászólás Aktív témák