-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz weinmaker #67164 üzenetére
Nem ismerem őket, nekem a 9010-es jó amit csinál, ha olyasmi kofi kijön ezekből az újakból is az már kb. oké, az ötletek meg praktikum pedig való igaz, eléggé jellemzőek a termékcsaládra. Én ezt az Oracle-t is szívesen elnyomkodnám itthon ha olyan a kávéja mint a 9010-es produktuma.
-
paljoc
tag
Jópofa ez az angol-magyar fordító program!😂
Ami ugye természetesen nem igaz, pont volt szerencsém kóstolni, egy francia borválogatás kóstolójára voltam hivatalos, ahol a végén kávéval kínáltak, mégpedig a nevezett cég egyik újdonsága, eszméletlen guszta, zöld, dzsungel mintás dobozkából került elő az Uganda Robusta kapszula. Jé, ezt ismerem, ide vele, nem is aludtam 3-ig el!
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #67819 üzenetére
A kávékészítésnél esetenként a görcsös precízkedés felett kiütéses győzelmet arathat a jó értelemben vett olaszos lazaság. /nem is tudom már ki is mondta ezt...:-))))/
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Na, kedves topictárs által kínából rendelt tejkiöntőm megérkezett, köszönet érte VTamas kollegának!😎
Majd próbálkozom még vele, de eddig semmivel sem tudtam jobbat önteni, mint ami eddig volt!🤣
Viszont klassz, súlyos darab, végülis árát simán megérte /3500ft/, de hát ez sem önt magától...
/de van remény, hisz láttam h lehet vele!!!/ -
paljoc
tag
Minnyá’ öntök valamit klasszat, ha végeztem a másik dologgal. “Laktózmenetes”-ből szigorúan!😎☕️/tényleg, csinálhatna valami kiber szaki latte art-os ilyen ikont, miért nincs olyan?!??/
-
paljoc
tag
Ezt a Niche Zero nevű őrlőt ismeri/használja valaki?!
-
-
paljoc
tag
válasz norkov84 #69364 üzenetére
Na, ez ma úgy ment h 3cm-ről nézték!😎 Aki próbálgatja/érdekli az öntés, annak mondom h LASSAN a végét, mikor kezd jönni a minta, levinni a kancsót a kávéig, felvastagítani a sugarat, de - és itt rontottam el eddig többek közt - az intenzívebb, vastagabb sugárral öntéshez ne társuljon semmi gyors, kapkodó, ide-oda rázogató mozgatás, inkább lassú, nyugodt, mintha egy bölcsőt ringatna az ember.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Bazsee71 #69372 üzenetére
A sugár attól függ csak mennyire döntöd meg a kancsót, az csak annyi hogy mikor a végén leviszed és indul a minta felúsztatása, akkor picit jobban dől. A minta az oldalirányú mozgatás és a döntés kombinációja, úgy értettem hogy nem kell ide-oda rázni intenzíven, csak marha komótosan mozgatni jobbra balra legalábbis az elején. Iszonyat látványos ahogy a kezdeti lassú mozgatás tolja az alsó leveleket jobbra balra, millió videó van erről és csakhamar lesz majd "millióegyedik" is! /de ez egy újabb etap, mikor már nem csak nézés közben megy hanem kamerázás közben is /
-
paljoc
tag
Na, levideóztuk, így néz ki a folyamat!😬☕️/a végén az áthúzásnál feljebb kellett volna emelni/
[rozetta][ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz zoknee #69458 üzenetére
Na, a hét Mizo tej/új kiöntő kombó sikereit félretéve öntöttem egyet sima tej/régi kiöntő párossal az imént. A jelek szerint ha egyszer elkapja az ember a fonalat, akkor már nem a tejen meg a kiöntőn múlik az ilyen alap rozetta meg tulipán sikere, ezt nem gondoltam volna.
Emellett az is igaz, h az új kiöntővel egy fokkal azért érezhetően jobban, szebben megy a dolog:
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #69800 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Wolfy999 #70595 üzenetére
“valamiert nem arulnak komoly gepet nyomasfokozoval.”
Akkor biza’ a dual boiler Catler nem komoly gép!😂
És ott az info is: frissen darált kofival a sima szűrőt, előredarált boltival a nyomásfokozóst kéretik etetni. Örvény meg nyomástani fejtegetésekbe nem merülnek bele, el kell hinnem vakon a tanácsot!🤭🤓[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Most hogy itt a robogós idő, “hígabb” napjaimon én is el fogok gurulni pár ilyen kávé szempontjából érdekesebb helyre, casmo, gardelli, meg ilyesmit készítőkre, ez utóbbit pl. még életemben nem ittam, casmo-t kávézóban meg tán nagyon az elején...egy baj van, délelőttönként lemegy már két-három dupla, esetenként egy kapu is kísérőnek, így mikor elindulok vhogy mérsékeltebb igény mutatkozik kávézó látogatásra.😱🤭🙃
-
paljoc
tag
Itt látható hogy lehet a legegyszerűbben habolni!😬
“How to steam the milk automatically 😀 In this short video I wanna show you how easy it is to texture the milk. Just place the milk jug in a fixed position (I’m using a 75cl jug here). The tip of the steam wand has to be inside the milk with a max. of 5mm from the surface. You want the wand to have an angle of 30-45°, positioned at the side of the jug (ensures the “rolling wave”). Open the steam wand with full power (around 1bar). Don’t move at all, only check the temperature with your hands. If you’re able to touch the jug for 5-6 sec (women: 3-4 sec) until it starts to be too hot to hold, you have reached the optimal milk temperature (between 60-65C°). Go ahead and try it 👍🏻“
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Diablo IV
- Mozilla Firefox
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- Robot fűnyírók
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magisk
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs