-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
ici169 #104118 üzenetére
Ha nincs 33T, akkor vedd azt, de szerintem jobb a 33T.
A 10 mikrós kondenzátor jó lesz.
A szabályozással kapcsolatban amit meg tudok osztani pát dolgot, az ott van az oldalamon videón.
A forgó késtartó meghúzására használj mindig nyomatékkulcsot, anélkül nem fog menni.
Mindig ugyanabba a pozícióba tedd a késtartót!
Kell célszerszám a felső csapágyhoz, az esztergályos tud csinálni. Anélkül összevered a csapágygolyókat.
Nem tudok többet hozzátenni. Vannak alap dolgok, amit be kell tartani, hogy nehogy több kárt okozz, de egy képzett esztergályos azt tudni fogja.
De a leglényegesebb, hogy minden munkafolyamat után méréssel kell ellenőrizni az eredményt, legfőképp a teljesen összerakott gépet fontos mérni.
És csak az csinálja, aki tudja, hogy mit mért csinál!https://caffe35.webnode.hu/
-
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Cathfaern #104214 üzenetére
A levegő relatív páratartalma levegőben lévő vízpára arányát mutatja adott hőmérsékleten a lehetséges telítettséghez képest.
A víztartalom az anyag (kávé) abszolút víztartalmát mutatja tömegszázalékban.A Te elméleteddel, ha egy lakás páratartalma átlagosan 40-50%, akkor ott minden anyagnak a fele víz kellene, hogy legyen, pl. a tölgyfa asztalnak is.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2 #104219 üzenetére
Senki nem mondja, hogy a kávé nem reagál a páratartalomra. Nem erről volt szó.
Most itt a szabályról van szó, hogy
a pörkölt kávébab nedvességtartalma 10-12%. A levegőé meg száraz helyiségben is 30% fölötti. Szóval pörkölt kávé nem tud száradni szabad levegőn, csak vizesedni.
A lényeg, hogy a levegőnek nem tud 30% nedvességtartalma lenni, mert akkor nem levegő volna, hanem mondjuk tenger, vagy eső.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
verti1 #104240 üzenetére
Így látod, mert műszaki ember vagy. Csak jó tanács akart lenni. Láttam már pár tönkretett faéket.
Inkáb a vizezés, amitől tönkre fog menni idő előtt. Egy kézinél összes csapágy megkapja a párát. A golyóscsapágy nem biztos, hogy rozsdamentes.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
WarLock07222 #104438 üzenetére
Amit itt a disztribútorokról írsz, abból jól látszik, hogy nem vagy egy műszaki ember. Még viccnek is rossz volt. A PP kb. 8 kategóriával a tadamm felett van.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Az a baj, hogy először alapvető fizika tudás kellene, anélkül csak azt fogod látni, hogy melyiken van több sík felület. Pedig ennél azért bonyolultabb ez. Nem akarom nagyon leszólni egyiket sem, de egyik a markolatnál, állíthatóságánál vérzik, másik meg a profilban, de nem kicsit.
Egyébként meg disztribútor nélkül sokkal jobban el lehet lenni, mint egy sz@r disztribútorral.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Nem mindenki hülye hozzá.
Szerintem az a jó, ami nemcsak körbe, hanem kifelé, sugárirányba is terel. Ami csak körbe egyenget, az szerintem kb. csak egy nagyon picivel több a semmitől.
Csak azt mondom, hogy meg kellene érteni, hogy melyik hogyan működik, melyik sík merre terel, vagy terel-e egyáltalán. Van-e benne innováció, vagy csak csináltak valamit, mert hiányzott a portfólióból.
Én inkább wdt-ben hiszek, mint disztribútorban, de inkább egyiket sem használom.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
sz.zs. #104604 üzenetére
Az a tágulási copy kicsit pusztít.
De annyiért azért nem rossz vétel.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
hogyaza #104643 üzenetére
Mondjuk inkább, hogy furán néz ki.
Egyébként a levegős sokkal hatékonyabban működik. Biztos, hogy időnként üríteni kell, de talán belefér.
Ez a dugattyús így szétszedve nagyon profi, csak szerintem felesleges, és nem elég hatékony. Viszont jobban ki van találva, mint az eredeti (Siux).
De talán érdemes lenne a hobbikávésoknak a felesleges darálómosogatás helyett inkább alap karbantartásokat megtanulni, mint pl ez, vagy egy kartömítés csere.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
vicces1 #104696 üzenetére
Azért nem elég hatékony, mert a dugattyús nem tudja felvenni az pumpa 50 Hertz-es rezgését. Annyit tud, hogy lassítja a nyomás felépülést.
Azért találták ki ezt a levegős tágulásit, hogy ne csörögjön a rézcsőspirál. Az már csak egy mellékhatás, hogy kisímítja a rezgést és nem remeg a nyomásmérő, és lassítja a nyomás felépülését.
És azért felesleges, mert jóval olcsóbb és hatékonyabb a levegős.
Így elég? Nekem ez a véleményem és tapasztalatom, másnak meg más.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
zolnagy #104777 üzenetére
Mostanában ezt az SSR-t használom.
De nekem a Fotekkel sincs semmi bajom. Foteket a hestore.hu-ról tudsz venni.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán #104801 üzenetére
A daráló minősége szerintem nagyon rendben van, szép munka van rajta.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
FELLOW ODE:
A dizájn olyan, amilyen, szép darab, de nem az én világom.
Szóval nagyon precíz kis daráló, szépen megmunkált minden darabja. A kések helye is pontos, nem kell központosítgatni a késeket, egyszerűen és hibamentesen cserélhető.
A forgó késtartót mértük gépműhelyben, lényegében nincs mérhető eltérés a tengelyirány és a kés merőleges síkja között, tehát bőven 0.01 mm alatti. A késtartó pontosan illeszkedik a motor köszörült tengelyére, semmi kottyanás nincs, kb.2 százados illesztés lehet.
Az állórészt nem tudtam kimérni, célszerszám kellene hozzá, az EK43-hoz való mérőeszközöm nem fért bele.
A motor elég pici csapágyakon fut, de gondolom elég lehet. Nagyon csendes, erős, nem erőlködik.
Az állítás fokozatos, biztos jobb lenne fokozatmentes, de filternél szerintem elfogadható. A nullpont kalibrálását is bárki el tudja végezni, aki tud kezelni egy csavarhúzót.
Presszó őrleményre nem alkalmas, még presszó közelire sem, így kotyogóval sajnos nem tudtam kipróbálni. Cupping brewerrel használtam, szerintem finom vele a kávé, ennél mélyebben az ízekbe nem mennék bele.
Elég egyszerű szerkezet, szerencsére ez az árán is látszik. Szerintem nagyon megéri az árát.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Serpenthelm #107422 üzenetére
Egy menetet le kell vágni, úgy jó lesz. Ha 'gyári' 9 baros rugót veszel, azzal is be kell állítani, nem elég, hogy csak átcseréled. Karra szerelt nyomásmérővel be kell állítani.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
adodaniel #110271 üzenetére
Azt azért nem mondanám, hogy a GC gőze annyira gyenge volna, de tény, hogy gyengébb, mint a nagybojleres gépek.
A GC kazánja kb. 1 decis, a fűtés a kazántest fém részét fűti, nem a kazánban lévő vizet. Szerintem ettől zseniális a GC, ezért a legnépszerűbb háztáji kábégép. Ha a kazán nem aluból lenne, hanem rézből, akkor még sokkal jobb lenne. de az erdeti alu kazánnal is simán veri az összes versenytársát.
A másik nagy előnye ennek a felépítésnek, hogy 15 perc alatt üzemmeleg, ellenben a nagy térfogatú rézbojlereknek kell 30-35 perc.
Cserébe valóban kisebb a gőz, de a kávéhobbistákat talán nem is a tejeskávé izgatja legjobban. French Press-szel egyébként is gyorsabban lehet habosítani, mint ezekkel a fejbojleres gépekkel.
Szóval a kis kazántérfogat okozza a gyengébb gőzteljesítményt, cserébe van egy kávéminőségben mindentverő géped.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
JózsefK #110991 üzenetére
Nyilván jobb a tejeskávé a jobb kávéval, én is specialty kávéből készítem a tiramisut.
De azért a virágos jegyekről, legfinomabb savakról, édességről, komplexitásról beszélni egy nagy böre latte után azért elég vicces. Szerintem kb. ezt akarta mondani.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Metatron123 #111003 üzenetére
Jó a hasonlat. Marhából érdemes steak-et készíteni, de mustáros steak-et kevésbé, mert pont szétcsapja a legjobb ízeket, mint a tej a kávéban. Attól még lehet sok embernek finom.
Aztán azt sem tudjuk, hogy ki hogyan érzi az ízeket. A gőzölt tej édessége finom. Sok íz nincs benne, de az édességet mindenki nagyon szereti. A dinnyében, szamócában is legtöbben az édességet keresik, nem az ízt, finom savakat, lehet, hogy sokan nem is érzik a finom savakat.
Sokkal többen isznak tejeskávét, mint nem tejeset, attól még nem biztos, hogy a tejeskávéban több, jobb ízek vannak.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Parci #111089 üzenetére
Azt nem tudom, én nem tudom a fajták neveit. Gondolom az a magyar klímán is jól működik. Ez a kicsi zöldes-sárgás horvát füge, ami nekem a legfinomabb, az elég későn, szeptember-októberben érik be itt a ballószögi fagyzugban. A lila füge az picit hamarabb.
https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vallás
- Apple notebookok
- Star Trek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Az USA tisztifőorvosa figyelmeztető címkét ragasztana a közösségi médiára
- Windows 11
- Androidos tablet topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...