-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
Ülök Velencen egy étteremben.
Jéggel szerettünk volna üdítőt inni, idézem a kiszolgáló nénit: "Ilyenkor már jeget???? "
Hogy 30 fok van az mindegy ... , szeptemberben hogy kérhet valaki jeget?
Elkepesztő amit vendéglátás címszó alatt csinálunk."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #29158 üzenetére
Szerintem mindannyian átéltünk már hasonlót
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Béla! Ezt lehet érdemes lesz megvenni!
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz fi:zi'k #29233 üzenetére
Nem tudom mit jelent hogy " Az adagoló paraméterei gyárilag rögzítettek kb 7 gr/adagra. A megőrölt mennyiség fogyása után, újra kell indítani az őrlőt az újabb kávémennyiség elkészítéséhez."
Mert ha csak 7 grammonként darál az elég macerás.
Általában 17-18gramm kell egy duplába."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
-
Surda-
őstag
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Kávé Kálmán #29553 üzenetére
De az évek alatti elöregedés, mikro méretű porszemek leválását el lehet kerülni?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Nem hiszem,hogy ízre lenne különbség,egyszerűen a gáz a praktikus,könnyen kezelhető.
Ha kifut a tej, nem elkezded pty pity pty pity pittyegve lejjebb venni a hőt az érintőképernyőt, aminek nyolcszor melléütsz, hanem letekered a gázt egy mozdulattal.
Felül gáz, a sütő meg villany,ez a tuti párosítás.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
-
Surda-
őstag
Hazalátogattam vidéki rokonaimhoz egy kis faluba.
Mikor kávéval kínáltak valahogy arra terelődött a szó,hogy én itthon "komolyabban kávézom", kérdezték hogyan,meséljek...
Mondom általában kis kávépörkölőktől veszek frissen pörkölt kávét.
Reggelente lemérem mennyit rakok a darálóba,van amelyikből pár grammal több,van amelyikből kevesebb kell.
Aztán már előre tudom,hogy az adott kávét milyen fokozaton kell ledarálnom, ez kerül a kávéfőzőbe,amin van egy hőmérséklet szabályozó, az is az adott kávéhoz, a megfelelő hőmérsékletre beállítva.Öten néztek rám teljes döbbenettel...
Másodpercekig csönd volt a konyhában,ahol ültünk....A kínos hallgatást a következő mondat törte meg : "Végül is jobb,mintha alkoholista lenne!!!" , és folytatódott tovább a beszélgetés
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz DeniBoy #29975 üzenetére
Nem véletlenül.
Vagy eszpresszóképes daráló + ajánlott gépek, vagy ESE podos gépek vagy Bialetti Brikka amiket itt ajánlottként látni fogsz.
Előredarált kávéval , nyomásfokozós szűrővel (mint amit kinéztél) működő gépekkel még nem csináltak jó kávét.
Sajnos "egyszerű megoldás" nincs.
Mindenki azt keresi, de mint ahogy gombnyomásra finom rántottát, rántott húst készítő sütő sincs,úgy kávénál sem lehet megúszni a friss alapanyagot, darálást, jó gépet.
Ez,amit kinéztél nyomásfokozó szűrővel működik,egy hamis,áll cremat hoz létre.
Youtubeon kidobott vele videot,ott pl nagyon hőhiányosnak tűnik az egyik vele készített kávé, kinézetre nem bizalomgerjesztő maga a gép sem.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz DeniBoy #29978 üzenetére
Jófogáson szokott lenni gaggia, szerintem is inkább a Baby, Classic (a 2015öst kivéve) vonal a megcélzandó,persze anyagiak függvényében.
PID nélkül az általad linkelt gépnél olcsóbb, 45körül szokták vesztegetni a babyket.
Ha ebay is bejátszik,ott nagyobb a választék.
Daráló mindenképpen kell hozzá és ha kinézted az alanyt,azt érdemes ide belinkelni, rákérdezni,hogy jó-e."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
-
Surda-
őstag
válasz Szyszko #30082 üzenetére
Aha,cm 70em van.
Azt nem mértem mennyit ad ki,de kis pofozgatással kijön minden szerintem, ki nem porszívózom
Persze,reggel beleöntök kb 18grammot,ha kevés max picit hozzá,ennyi,de ezt egy kávénál max a második alkalomra kitapasztalom.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz prandris #30297 üzenetére
Persze,mindenki ezen filózik,aki ilyen tanfolyamot keres.
Ha már becsenget az ember egy 100ast, akkor jó lenne valami elismert papírt kapni.
Gondolom itt is úgy van,mint az eladóknál,akik addig nem dolgozhatnak,míg el nem végeznek egy államilag elismert tanfolyamot.
Én bízom benne,hogy van olyan,ahol jók a tanárok és a papír is használható, nem csak ott..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #30336 üzenetére
A háttérben lévő pár is licitál rá?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
-
Surda-
őstag
Ez az iszonyú tömeggyártás,ami most folyik,azt eredményezte,hogy itt már senkit nem érdekel semmi, mindent eladnak.
Régen pl egy Sony márka azt jelentette,hogy az a Tv. Magnó stb. 30 évig jó lesz.
Sosem gondoltam volna,hogy ugyan ez a cég szemétre való termékek tömkelegét gyártja majd pl telefonban, Nem érdekel senkit az egykori nagy név megtépázása, mint ahogy egyetlen márka sincs,ami ne gyártana szrt.
Mikor ismerősök kérdezik "jó-e a htc telefon? vagy "megéri-e samsung tévét venni" mindig azt mondom,hogy a konkrét típusnak kell utánajárni, ma már a márkák maximum támpontok,ha ismered,akkor számíthatsz rá,hogy van hazai garanciája ennyi.
Az igényes otthoni kávéfogyasztók a vásárlók kb 1% -át tehetik ki.
Senkit sem érdekel ez a szegmens.
Kész csoda,hogy még egyáltalán készítenek olyan kávéfőzőket,amik nem pod,kapszula rendszerűek.
Adok a dolognak 5évet és már csak elvétve lesznek háztartásba gyártott karos gépek.A témában egyébként ajánlom Puzsér írásait,szerintem telitalálatok.
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #30416 üzenetére
Nekem egy 250g zacsi végére a hőmérsékleten is állítani kell.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz simi.esp.28 #30424 üzenetére
Nálam pl ez nem működik,semmi nincs kattanáskor, tovább nyomva meg indul a pumpa.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs