-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
-
Surda-
őstag
Kéne egy hasonló cikk borokról is!
Teszteltük az átlag polgár számára is megfizethető borokat, tudatosan elkerülve neves borászok méregdrága termékeit.
A Kis János féle "Kocsmai hörpintőt" (500ft/2liter), a Baláth Tibor által palackozott Monic Cuvéet (15ezer/óra) , Lakatos Armani olaszrizlingjét , egy svájci kékrankost és még pár műanyag flakonos tablettást,hisz ez jut a vásárolók zömének.
A tesztre semleges helyszínt, egy irodát használtunk, a sörös korsókban szervírozott piros és fehérborok szobahőmérsékletűek voltak (nem bajlódtunk a részletekkel,hisz kinek telik pincére vagy borhűtőre) és hogy teljesen azonos körülményeket teremtsünk, mindet egyenlő mennyiségű kristálycukorral édesítettük!UI: Jövő héten a NAGY BÉLSZÍN TESZTünket olvashatják, melyről előljáróban annyit elárulhatok,hogy döbbenetes módon alig találtunk olyan éttermet,ahol rendesen át lett volna sütve !!!
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
NIncs kedve valakinek,aki Bp-i, közösen kávét rendelni?
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz bbuffy #24641 üzenetére
Nah,időközben már beugrottam Paljochoz.
Legközelebb!Kapszula ihletésű új csészék a nespressonak.
Istenem micsoda kreativitááás, fántásztik!!!![ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Daneeka #24655 üzenetére
Nálam van itthon egy használtan vett nespresso, hajnali kelésekhez használom,mikor nem akarok őrléssel zajongani + erőm sincs
Szerintem eléggé egyforma íze van a kapszuláknak, pedig próbáltam már egy csomót.
A másik,hogy piszok drága.
Egy kapszula 100-120forintra jön ki.
Ha ketten isztok reggelente két presszót, az kb 500 forint, ami az általad említett omniás körnek egy hétre elegendő kávé ára.
Ízre se biztos,hogy tetszeni fog nekik, ugyanis nagyon távol áll a méregerős, rommá égetett kotyogós ízvilágtól.
Én lebeszélném őket róla.
Legfőképp a a költségek miatt, eszméletlen mennyiségű pénzt lehet elkölteni a kapszulákra, egy zseni volt aki ezt kitalálta.
(egyébként abban igazad van,hogy valószínűleg jobb kávé készíthető vele,mint a klasszik, régi kotyogós+ egy hete szellőző omnia párossal)[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Te meg hajlamos vagy a túlzásokra
Hogy ezek a mostanában divatos kávézók sokszor a hely szűke miatt nem tetszenek,az igaz.
Utálom az olyan helyeket,ahol nem tudok kényelmesen ellazulva kávézni,mert szó szerint fapados a hely, vagy a mellettem ülő minden szavát hallom és/vagy minden ki-be tévedő ember hátbavág ahogy elmegy mögöttem.
Nekem az a furcsa,hogy ez csak engem idegesít
Egyébként pl a cirkuszt vagy a szentendrei úti TP-t kifejezetten szeretem.
A baristákat nem szoktam bántani,max ha nem baristák,hanem kiszolgáló személyzet.
Tény,hogy nekem fontos az is,hogy kedvesek legyenek abban az egy percben,amíg felveszik a rendelést.
Nem hiszem,hogy bármelyik elvárás túlzás lenne, nem is értem miért mondjátok ezt.(Az "Odeás" meg nem odeás volt, valami régebbi saeco és elképzelésem sincs mitől olyan hihetetlen,hogy hányinger kávét kaptam belőle. )
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Siminek köszönhetően már nálam is egy PID-es Baby díszeleg a konyhában.
A bojlert is átnézte,nem volt egy matyóhímzés,köszönet neki!
Paljoc Yirga és Brazol yellow bourbon van itthon, szerintetek kb mennyire állítsam a PID-et?
Ugye ez a bojlernél mér,nem a fejben, mennyit hül vajon a víz, mire a kvhoz ér?
Mondjuk egy 94 fokot kedvelő kávéhoz hány fokra állítsam a PID-et?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
-
-
Surda-
őstag
válasz Illesvik #25063 üzenetére
Több minden lehet, akár vízkő is okozhatja, Tescos kék vízkőoldó és pumpa+ gőzcsap ki-be tekergetése esetleg kimozdíthatja.
Nekem az opv-tömődött el egy gombostű fejnyi valamitől.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz simi.esp.28 #25071 üzenetére
de hlye vagyok, bocs, háromjáratú....
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Szyszko #25091 üzenetére
Üdv a Klubban!
Az a kis pöcök nyomásfokozó, nem ajánljuk, ál-cremat lehet vele elérni,de van normális darálód.Ahogy írták,valószínűleg nincs vízszintben a géped, ezért folyik az egyik irányba több.
Én általában egy hústűvel WDT-zek , majd csapoláskor elhúzom vele abba az irányba a kv-t,amelyikbe nem akar folyniLehet vele tökéletesen gőzölt tejet csinálni, ne aggódj.
Nekem a Spar bio ESL tej jött be , arra készülj fel,hogy bizonyos tejekkel kizárt,hogy jó tejhabot csinálj.Előáztatás funkció az én babymen nincs, ezt passzolom.
Ezt a könyvet meg ajánlom,hogy ha kezdő vagy : Kávészenvedély
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Szyszko #25098 üzenetére
PID-el tudod szabályozni a víz hőfokát.
Vannak kávék,amik magas és vannak ,amik alacsonyabb hőmérsékleten finomak.
Teszteken általában jelzik,hogy milyen irányba érdemes elindulni az adott kávéval.
Amíg nincs PID a gépben,addig maximum hűtőcsapolással tudsz hűteni a bojlerben lévő vízen, sacc/kbra kiengedve belőle egy kicsit."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Szyszko #25119 üzenetére
Csak az a csonk maradjon,amit itt is látsz. a jobb felsőben.
Jó tej kell,amit korábban is írtunk és hideg legyen.
Miután kész a kv benyomod a gőz gombot, elfordítod a gőz kart,kijön a benne lévő víz és visszazárod.
Ilyenkor szépen elkezd melegedni, legközelebbi nyitásnál már szinte csak gőz jön.
Belemártod a tejbe,de még csak kicsit,engedsz a tejbe levegőt.Egyik kezeddel fogod a tejkiöntő fogantyúját, másikkal az oldalát/alját,hogy érezd mennyire melegszik.
Ahogy egyre melegebb és már van benne elég apro buborék, jobban belemártod a gőzcsonkot, ekkor már ne menjen bele levegő,csak keringjen a tej a kancsóban.
Ha már olyan meleg,hogy alib birod ottartani a kezed (elég szubjektiv,ne legyen tűzforró,ez a lényeg), akkor abbahagyod a gőzölést.
Utána légteleníteni kell a gépet.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz simi.esp.28 #25206 üzenetére
Azthiszem ez egy örök érvényű mondás...
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Silent77 #25208 üzenetére
Daráló nélkül ezeket fölösleges is megvenni,ahogy az összefoglalóban írtam.
Kb mintha vennél egy autót kerekek nélkül.
De ahogy nézem két külön dologról beszélünk,amiket linkeltél automaták.
Ezekkel az a baj,hogy 3 forintos műanyagok, csattognak,kattognak és lefőznek egy szirszr kávét.
Ezeket csak a szervizek szeretik,de ők nagyon.
Ami ennél nagyobb baj,hogy amit szeretnél - kiérezni a kávék valódi ízét- az ezekkel se fog menni."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #25249 üzenetére
Szerintem a baby sokkal jobb vétel, ha valóban rendben van.
Alapból van benne 3 járatú szelep, és az illető ad hozzá tampert is,ami kb 5e.
Alkudj le belőle egy tizest és azt vedd meg.
Vagy ha van kint ismerős,akkor ebay is játszik."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Peti...(16v) #25263 üzenetére
Ez az ikawa tökjó.
Mondjuk az a része butaság a reklámnak,hogy friss pörkölés a reggeli kávéhoz, mert a frissen pörkölt kávénak szoktam még adni 1-2 hetet..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Silent77 #25270 üzenetére
Na,ebben nem merek tanácsot adni.
Nekem az van,olykor érzem a korlátait,de ahogy olvasgattam a fórumot a használt iparikkal sem feltétlenül egyszerű az élet + általában sokkal drágábbak és nagyobbak.
Viszont örök életűek.
Ezt neked kell eldönteni,érdemes körbenézni,ha látsz szimpatikus gépet linkeld be,aztán megmondják a szakik,hogy jó-e."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #25272 üzenetére
Daráló, tamper kelleni fog,az tuti
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #25275 üzenetére
Darálóból a graef cm70 -80 ,iberital a belépő szint.
Megosztja a közösséget,hogy mennyire jók, az ipariak nyilván jobbak,de drágábbak is.
Tamper a kávé tömörítéséhez kell, gaggiához 58mm.
Fragola fórumtárs vagy kvzzz.hu a beszerzés forrása.
Vak szűrő, egyes kifolyó, tisztításhoz egy tasak tersonet is kelleni fog.
Ja és arra készülj,hogy leginkább a dupla szűrővel fogsz tudni jó kávét húzni, szimplához rendelni kell másikm szűrőt,tampert stb[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz soldier2 #25278 üzenetére
És tersonetből sem kell egy dobozzal venni!
Mivel elég belőle pár gramm,én egy ilyen 210forintos tasakot vennék max."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #25285 üzenetére
Tersonetezés
Maga az otthoni kávézás inkább hobbi, nem lehet a dolgokat egyszerűen megoldani.
(nem is kell,van ennek az egész folyamatnak egy rituáléja
Olyan,mintha szeretnéd a jó ételeket és úgy döntenél,hogy otthon is finomakat akarsz főzni.
Ahhoz sem lesz elég egy jó tűzhely, ehhez sem elég csak maga a kávéfőző.
Ha minden megvan,akkor kezdhetsz kísérletezgetni a kávékkal.
Abból is a frissen pörköltekkel, azok a legjobbak.
Szóval erre számíts,ha belevágsz.
VakszűrőSilent77 Gratula, legyen benne sok örömöd!
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #25295 üzenetére
Szerintem tökéletes példát mondtam,pedig köztudott rólam a fórumon,hogy nagyon szerény ember vagyok!
A lényeg,hogy ahogy te is írtad minimum egy közepes gép kell (ez a Gaggia + Graef páros nem egy Giotto + Mazzer ) , ami alkalmas a feladatra és onnantól kezdve jöhet a főzőcskézés.
Aztán ahogy főzéskor is más eredményt kapsz,mikor nem olyan jó a csirke stb.mint szokott lenni, úgy itt is változó az eredmény.
De szerintem nem egy ördöngösség.
Az tuti,hogy a gépnek kell 20-25p,míg bemelegszik, ezt tudod orvosolni pl egy időzítővel."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz killerjohn #25298 üzenetére
Nem! (Nespresso - híglé ) + nespresso ≠ rendes presszókávé
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Silent77 #25379 üzenetére
Na
Kb a dolognak kb így kell kinéznie
A lényeg,hogy olyanra daráld a kávét,hogy ilyen szépen lassan follyon le.
Ne a másodperceket nézd,ha nagyon korán elkezd szőkülni (azaz sárga,vizes lesz),akkor állítsd le, akár 20mp-nél is.
Ha pedig nagyon csöpögve indul és 30mp-nél még alig folyott ki valami, akkor hagyd még,akár 1p-ig is.
Ha a kettős kifolyón előbb indul el az egyik oldalon,akkor fogj egy fogpiszkálót és húzd át a kv-t a másik irányba[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz ronin s8 #25428 üzenetére
Én nem szoktam kiengedni a bojlerben lévő vizet.
Hibázok?Gyilkosjózsi! Grammra pontos mérleget is ajánlott beszerezni,ebayen filléres cucc.
Ha gyorsabban kell,akkor is megvan pár ezerből itthon is.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest