-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szyszko
tag
válasz
simi.esp.28 #26590 üzenetére
Najóóóó kipróbálom most már én is
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Ok, jogooooos! Sikerült rátekerni, kőkeményen kell, de rá lehet húzni
igazad volt, köszönöm
Viszont ez nem a használat után leszedős, mindig kitakarítós verzió
(bár ez nekem nem szempont)
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Elkezdett csöpögni a víz a gőzkaron kereztül
egy idő után mindig egy tócsa van alatta. Van ötlete vagy tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?
A gép Baby TwinKöszi
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
Silent77 #26624 üzenetére
Előző Jura gepemhez vettem meg valami tasakos port, mivel megmaradt azt hasznalom el. Annyi vizben oldom fel amennyi ra van irva, itt 1 liter. A metodus ugyan az. Ha elfogy veszem a tescosat.
[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Sziasztok!
Megjött az IMS 12/18 gr-os szűrőm. Azt tapasztalom, hogy ugyan azon a darálóbeállításon gyorsabban jön le a KV mint a régi szűrőmön. Az lehetséges, hogy finomabbra kell darálnom ugyan azt a KV-ét IMS szűrővel?
Van valakinek ilyen tapasztalata?"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Na király! akkor "megnyugodtam"
köszönöm a gyors válaszokat"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
azért durva:
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
ronin s8 #26708 üzenetére
Persze, egy ilyen cikkben lévő dolgokat erősen fenntartással kell fogadni, nem szabad az erős túlzásokban elveszni. Pláne ha mondjuk igaz is, ez sok sok évtizedbe mérhető, nem a mi életünkben.
Számomra ami érdekes benne, hogy azt simán el tudom képzelni, hogy a KV kutatás fejlesztésre, genetikai feltérképezésére töredék energiát fordítanak. Míg a búza kukorica állományok kutatása a csapból is folyik, pl szegeden is nagyon híres, KV-val kapcsolatban alig hallani ilyet. És gondolom, de ez lehet csak sztereotípia, az sem segíti elő, hogy milyen országokban honos a KV, és milyen körülmények között folyik a termesztés/feldolgozás."Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Elmagyarázná nekem valaki, hogy miért pont 9 bar nyomásra állítjuk be a gépet? Majdnem minden gép 15 bár gyári nyomás értékkel bír. És ha a 9 bár a tökéletes nyomás miért több szinte minden presszógép
köszi
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Értem köszi, akkor pl a baby vagy classic tulajdonsagainal van, hogy 15 es 17 bar az a pumpa maximalja, de akkor gyarilag van benne opv? Ha megveszek egy ujjat akkor nem kell alligatnom az 9 koruli barral jon?
[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
zolnagy #27061 üzenetére
Gondoltam megnézem a képzések alatt mi van, (egyszer elmennék egyre)
Ezt találtam:
"Otthoni Barista képző
Tematika:
- kapszulás gép helyes használata, tisztítása
- kávé típusok megismerése, kóstolása
- kapszula fajták összehasonlítása
- ízletes és egyszer otthoni tejes italok megtanulása
- díszítési módok"kapszulásbarista
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
Surda- #27575 üzenetére
Évek óta ilyet hasznaltunk, és ha felb*sz a gőzölés akkor még most is. Bárhogy tudod használni, de mi kitapasztaltuk pontosan, hogy a legeslegjobb habminoseget, egy bizonyos homersekleten adja. (pl nalunk 2 kapuhoz valo tejmennyiseg fozolapon 9es fokozaton 2,5 perc) ez kb annyit jelent hogy még boven nem forr, de azert mar epppen gozologni kezdett.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Most már pár hónapja használom a pid-es Gaggia Babyt, és őszintén szólva nem teljesen értem a kávék hőigényeit.
Tudnátok mondani pár általános dolgot azzal kapcsolatban mikor kevés a hő egy kávénak, és mikor sok, mik a tünetek, vagy mire figyeljek. Például sokszor olvasom itt, hogy csatornásodik a KV, az mit jelent pontosan, és miért van.Előre is köszönöm a segítséget
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Srácok! Folyamatosan olvasom a forumot, de az utobbi napokban erosen elvesztettem a fonalat
Kerem valaki updateljen, a kovetkezo kifejezesek tistazasaval
Bar az irasokbol talan kezdem erteni, de mit jelent a:
-HX
-E61
-T3
-bfc
-DC
Koszonom[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
Keresztapper #28525 üzenetére
köszi szépen
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
-
Szyszko
tag
Egy kerdes:
Most akkor pontosan "hivatalosan" vagy eredetileg, mi az a flat white??
Mert a neten 2-3 fele variacio biztos van, es ez most egy kissebb vita tema"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Próbálkozom ezzel a Monterosa Etiop 100%A kávéval. (nagyon friss pörkölés) Segítsetek megállapítani, hogy user error e a jelenség. Kezdtem 94fokon általános őrlő beállítás, elsőre egész jó lefolyás, de crema szinte alig az is nagyon világos, az íze meg elég savanyú. Másodszorra 86fokon próbáltam még kevesebb crema és talán még savanyásabb.
Milyen irányba játsszak a fokokkal, vagy egyáltalán a cremát befolyásolja a hő? Meg az hogy savanyúak érzem, igaz hogy az arabikák eleve savanyúak?[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Ok akkor ezt a csatornásodást nézni fogom, és ez a túl sok hőtöl van? És ezeket a lyukakat mindenhol keressem, alján, tetején? Milyen jelek utalnak még arra ha már túl sok a hő? kvázi meddig mehet felfelé?
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
-
Szyszko
tag
válasz
adriankoooo #28940 üzenetére
Én fogpiszkálóval kavargatom össze tamperelés előtt.
Már hónapokkal ezelőtt olvastam erről a szitálásról itt, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy remélem nem jutok el arra a szintre hogy én alkalmazni akarjam
Ahogy jolti írta, brutál önszopatásnak érezném[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
soldier2 #29072 üzenetére
Ajánlásodra megkerestem az említett videót. Ha jól sejtem a videóban KávéKálmán fórumtárs lehet
(bár ez csak tipp) Hát nem semmi cuccokkal van felszerelve, jó látni ha valakinek ennyire a szenvedélye valami, főleg a kávé
Gratulálok neki[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
hifis50 #29286 üzenetére
Köszi, ez elég jónak tűnik, és árban is jó. De ugye ezzel csak a kosarat tudom mérni
De akkor technikailag hogy csináljátok nekem egy graef őrlöm van, aminél a karba őrlök, minden mérés előtt vegyem ki a kosarat a karból és úgy ellenőrizzem, Mert kb 3x 4x mérni szoktam mire belövöm magamnak a 18gr-ot. Bocs lehet hogy most ez hülyén hangzik de tényleg nem tudom elképzelni"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
adriankoooo #29294 üzenetére
Köszi ezt kb meg is rendelem
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
Ma van a Caffè Pertè webshopban 50% os kedvezmény szemes kávékra ha valakit érdekel.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
nepszter1 #29577 üzenetére
Egy biztos, KITARTÁS kell. kb fél éve ugrottam bele ebbe a daráló+presszógép vonalba, és hidd el rengetegszer olyan érzésem volt, hogy ez nem lehet igaz, meg mit csinálok rosszul, kellett ez nekem. Rengeteget segítettetek az itt adott információk (ezúton is köszönet érte). És még bőven van mit tanulni, még fél év után is van, hogy lejön a KV és kiöntöm a lefolyóba mert látom hogy ez kevés, vagy megiszom kicsit csalódottan,
Ja és a tejgőzölesről ne is beszéljünkaz a mai napig nem megy még 10-ből 10-szer. Plusz a latte art még egy szint felfelé.
Dehát ettől szép ez, kihívás, gyakorlás, az biztos hogy itt sok segítséget kapsz"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
Keresztapper #29580 üzenetére
Baby Twin gépem van, és a gyári csövet lecseréltem egy rancilio gőzcsőre.
A legjobban az a verzió vált be amikor először csak kicsit dugom a tejbe, hogy szörcsögjön, aztán 30-40 C foknál meg teljesen le, és 60 C ig nyomom. De ezzel is van hogy túl habosra sikeredik, és nem mikrohabos.
Te hogy csináltad a kis gépnél?[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
Keresztapper #29584 üzenetére
ahhha erre az örvényre nem figyeltem eddig, legalábbis tudatosan nem idéztem elő.
Na próbálom is így"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Szyszko
tag
válasz
kk831228 #29925 üzenetére
Kaptam egy Frei málnás csokoládés kávét, kibontva tapasztaltam, hogy szinte ragacsos fényes bevonat van a szemeken, mondon ezt bele nem rakom a daralóba, és kotyogóval főztem le. Még most is málna illata van a kotyogónak
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kutya topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Villanyszerelés
- Subaru topik
- PlayStation 5
- ASUS routerek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...