-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
-
Csápájev
őstag
válasz SteelCowboy #79174 üzenetére
Sokkal-sokkal finomabbra kell darálni ennél!
A többit holnap, illetve ma
Jó lesz ez,ne aggódj. -
Csápájev
őstag
válasz SoundON #79277 üzenetére
Szerintem te most itt valamit nagyon félre vittél.
Írtál egy hozzászólást, amiben tényleg volt egy rosszul fogalmazott mondatod "extrém kevés 17grammal, 15ös VSTben" és egy elég szubjektív állításod "Lido ET a szegény ember EKja".
Erre szerintem Parci tök normálisan reagált,hogy mégis hogy érted,hogy kevés a 17gramm a 15ös szűrőbe, illetve, hogy minden általánosítással csínnyán bánjunk.
Ennyi.
Se több,se kevesebb.
Ezt te támadásnak , kötözködésnek vetted és itt mentetek el egy rossz irányba, egészen addig,hogy Parcit biztosan veri otthon a felesége...
Úgyhogy akárhogy is nézem, itt most te vitted félre ezt a beszélgetést. -
Csápájev
őstag
válasz 72lakiluk #79709 üzenetére
Spriccelés alatt azt értjük,mikor nyitott karnál nem egyenletesen indul meg a lefolyás a pogácsa egész területén,hanem valahol jobban,van ahol kevésbé,amiatt mindenfelé spriccel a kávé. Nem áll össze szép egyenletes sugárrá középen.
A mordor (avx) féle egyengetőről volt már szó korábban és a keresztapper féléhez képest mindenképpen hátrányának írták le,hogy picit össze is tömöríti a kávét,amit nem kéne. -
Csápájev
őstag
válasz AXisBOLD #79990 üzenetére
Kapszulásat nehéz kiváltani,ha nem akarsz babrálni.
A különböző 2 forintos műanyag gépeket én nem ajánlanám,azok nagyon gagyik, szerintem rosszabb minőséget kapsz velük , mint a kapszulásból.
Podos gépet mondanék,de az mondjuk hasonló ,mint a kapszulás
Szerintem itt köztes megoldás nincs.
A kotyogós más ízvilág,mint az eszpresszó.
Mindenképpen eszpresszót szeretnél végeredménynek?
Filteres vonalon sok olcsóbb alternatíva van. Itt egy pár példa [link] -
Csápájev
őstag
válasz Zotmund001 #80006 üzenetére
Elég nagy lutri, de lebeszélni sem szeretnélek.
Én három gépet vettem ott, ebből az első sokkal szrabb volt,mint a képeken, hibás volt belül is.
A másik kettő jó volt.
Sokan rendelnek, hát vannak nagy csodák , sok a szr gép.
Mondjuk ebay elég jól védi a vásárlókat,mindenesetre kockázat az van benne. Posta is tud meglepetéseket okozni pl rottyra összetört gépet hozni. -
Csápájev
őstag
válasz Zotmund001 #80008 üzenetére
Angolok különösen nehéz esetek,nem akarnak postázni. Plusz ott figyelj arra ,hogy ne vegyél 110 voltos gépet
-
Csápájev
őstag
Remélem mindenki figyel,mert ebből holnap 9-kor röpdolgozat!
-
-
Csápájev
őstag
válasz freaghill #81265 üzenetére
A pidet állítgatni kell.
Egy robusztás blendnél simán le kell menni 85re, egy világos pörkölés sokszor 94 tájékán jó.
Én azt javaslom,hogy kezdj el ezzel játszani.
Ugyanazt a kávét ugynolyan körülmények között készítsd el magasabb hőfokon, menj le vagy fel extrém tartományokba is és kóstold meg mi változott.
Jó játék ez.
Ha repedezett a crema és keserű a kávé akkor sok a hő, ha nagyon világos a crema ,szinte vajszínű,akkor meg kevés.
Meg aztán lesznek azok a kávék,amiknél ezek a szabályok borulnak
A lényeg,hogy a pidet folyamatosan állítgatni kell, nem úgy van,hogy 90 aztán mehet minden kávé.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
A baristaszakuzletben újra kapható a Gibraltár nevű cortados pohár. Szerintem szép.
A boltban drágább (1440-), mint neten rendelve. -
Csápájev
őstag
válasz kisdagimacs #81447 üzenetére
Szükségetek van a géphez darálóra.
A legolcsóbb megoldás egy graef 702 kb 30ezerért. Ha van rá több (80-100), akkor használt Mazzer és társai. -
Csápájev
őstag
válasz vendingo #82407 üzenetére
Van azért ebben egy nem kis adag sznobizmus is.
Tegnap este beültünk vacsorázni egy belvárosi helyre, mivel egy ideje visszafogtam a mértéktelen zabálást , én kértem egy light colát.
Jött is a válasz,hogy csak Fritz light kóla van, amit utálok, ihatatlan kólaszörp íze van.
Mondja a pincér,hogy tökéletesen megérti, ő is utálja
Szar,de most ez a trendi, akkor ez van. -
Csápájev
őstag
válasz WiZARD #82409 üzenetére
Korrekt tájékoztatást pl.
Azért azt ne felejtsük el,hogy a világos pörkölés nem olyan régóta divat és olasz barátainknál és még nagyon sokaknál nem olyan népszerű.
Az olaszos klasszik ízvilágra úgy tekinteni,mint egy szar, hibás kávé, szerintem elég nagy szakmaiatlanság.
Semmi baj azzal,ha valaki a világos pöriket szereti, ettől még egy korrekt suliban elhangzik,hogy miben más a kettő.
Ismeretségi körömben szinte mindenki a klasszik vonalat favorizálja millió megkóstolt világos pöri után is.
Ez a vonal nem fog elhalni, a kávézás szerves része, pláne presszó vonalon. -
Csápájev
őstag
válasz WiZARD #82414 üzenetére
Szerintem is kár tovább ragozni,mert az,hogy valamit előtérbe helyezünk nem azt jelenti,hogy másról szót sem ejtünk.
Nehogymár ott tartsunk,hogy egy barista képzésen nem találkozik klasszik ízvilággal az érdeklődő
Hiába erőlködsz,erről nem fogsz meggyőzni.
Tökmindegy ki mit szeret, a kávézás szerves része, egyszerűen szakmaiatlanság erről nem beszélni. -
Csápájev
őstag
válasz GAgyiXyXy #82432 üzenetére
Nem vagyok azért ennyire elfogult, ittam már én is olyan világos pörit,ami elképesztően finom volt, de nagyon ritka, hogy presszóként ízlik bárhol is iszom.
Én csak a korrekt tájékoztatást , tanítást kérném számon egy barista iskolában.
Márpedig ehhez még ma is hozzátartozik a klasszik vonal,sőt..., aztán persze el lehet mondani,hogy ki melyiket milyennek tartja és lehet beszélgetni róla,hogy kinek mi ízlik,de ignorálni, mert az egy fos..,szerintem nem csak túlzás, szakmaiatlanság. -
-
Csápájev
őstag
Egyetértek visszont ebből annyi mégiscsak következik, hogy egy jól elkészített klasszik kávé igenis szakmailag is jó kávé
Ezt erősíti az is,hogy állítólag elég sok Michelin-csillagos helyen adnak Frasit .
Márpedig ezt a csillagot szakmai alapon osztogatják.
Summa-summarum egy barista tanfolyamon leszarozni butaság.
De én egyébként csak abban vitatkoztam,hogy ominózus barista tanfolyamon nem jó,ha ezt a vonalat szrnak,hibásnak tekintik.
A világon semmi bajom a világos pörkölésekkel és azokkal,akiknek az jön be.
Cortadoban nekem is ízlik.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
-
Csápájev
őstag
válasz Fred23 #83079 üzenetére
Ha komolyan foglalkozol a vérnyomásoddal,akkor vegyél egy kalibrált, megbízható vérnyomásmérőt.
Engem egy ilyen jópár éves citizen vérnyomásmérő majdnem bevitt az erdőbe, már magas vérnyomás gyógyszert akartak felírni.
Nagyon fontos,ha tényleg érdekel a vérnyomásod.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz Fred23 #83082 üzenetére
Nekem is mértek összevissza a dokinál, hasonlóan milliószor használt csodákkal,de ugye nagyon változó, nem kapsz pontos képet,van akinek csak este, van akinek csak reggel magas.
Végül egy 24 órás vérnyomásmérő mutatott rá,hogy bizony jó a vérnyomásom, gondolom azt a napi használat miatt sűrűn ellenőrzik, vagy hamar kijön,ha hibás.
Én csak ajánlani tudom a megbízható vérnyomásmérőt,életet menthet.
Aki pedig a vérnyomáscsökkentőt csak úgy magától abbahagyja,az jó eséllyel hamar meghal. -
Csápájev
őstag
válasz Gravity1234 #83113 üzenetére
Próbáld meg jópár fokkal följebb és lejjebb is.
Nagy meglepetések érhetik az embert
Volt már világos pokolés,ami 80as pid állások lett finom -
Csápájev
őstag
válasz Gravity1234 #83117 üzenetére
Én sok kávénál kísérletezgetek egészen szélsőséges hőfokokkal, jó játék és ajánlom másoknak is
-
Csápájev
őstag
válasz grizlisandor #83122 üzenetére
Az összefoglalóban van róla leírás. Mivel egy időben volt modellfrissítés, nem tudom mindenben passzol-e ,amit ott találsz,de nézd át.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Politika
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Crypto Trade
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen