Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz HSM #115014 üzenetére

    Persze, ez jogos. Próbáltam rákeresni a szabványra, de csak pénzért elérhető :Y Én azt gondolnám ilyesmikhez illene ingyenes hozzáférést biztosítani...

    "alacsony ásványi anyag tartalmú víz érhető el, amiből lehet válogatniuk, vagy akár a csapvíz is opció lehet"
    Ahol én lakok ott nem igazán elérhető alacsony ásványi anyag tartalmú víz, pedig megyeszékhely, nem zsákfalu :) Plusz ahogy látni a topikban azért ezek tipikusan elég drágák. És így hogy ketten iszunk filtert napi 2x, napi majdnem 1 liter víz elfogy (~700 - 800 ml kávéba, maradék meg filter átöblítésre).
    Csapvíz meg kb. ihatatlan. Szilveszterkor ausztriában voltunk fent a hegyekben, ott feltűnt hogy mennyire más az ottani csapvízből a kávé, hoztam is haza egy flakonnal összehasonlítani. Kezeletlenül az se az igazi, de BWT-s kancsóval nagyon finom volt. Ha olyan folyna a csapból, akkor nem látnám értelmét a kancsón túllépni. De nem ilyen folyik, szóval marad valami deszt. vizes megoldás :)

  • general

    addikt

    válasz HSM #115014 üzenetére

    A hőfokra én mindig figyelek, világoshoz pid szerint 94-95-öt szoktam állítani. (Lelit Annánál gyárilag elvileg 5 fokkal mutat többet, mint a kifolyó víz, de menüben lehet állítani ezt, és a Lelit insider útmutatás és mérés szerint 0-1 fok különbségre tettem. Sajnos én mérni nem tudom, de ha hinni lehet a videónak, akkor most kb valós értéket mutat a pid.) Lehet, hogy sok ez a 94-95 C?
    tisztan megkóstolva a kávét keserű íz sehol nincs soha. Savanyú még mindig szokott lenni, de nem az elrontott citromlé íz.

    A kosarat is mindig előmelegítem, pont, ahogyan írtad. Lefolyások legtöbbször szépek, naked karban sem fröcsköl szanaszét.

    57mm-re létezik VST kosár? A gyárit és IMS-t használok.

Új hozzászólás Aktív témák