-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #36012 üzenetére
eljátszanék ezekkel szívesen, hiszen a pavonival is megtettem/-teszem, de nekem 3-400 ezer forint egy cremináért vagy strietmanért egyszerűen sok, nem ér ennyit az egész. ami a pid-et illeti, hát, ott elég jól kiismerhető, hogy mi történik egy nem rossz gépnél: beállítod, megvárod a hőstabil állapotot, csapolsz. éppenséggel még el is hiszem, hogy a bojlerbe lógatott szonda 85 foka azt jelenti, hogy a víz ott 85 fok, de ennek nem tulajdonítok jelentőséget, csak annak, hogy milyen lesz a kávé az adott beállítás mellett és merre mozduljak. én ezt nem bagatelizálnám, a reprodukálhatóságnak egyik feltétele az azonos hőmérséklet (egy másik az azonos nyomás, pumpás gépnél nyilván ez is adott), amit definíció szerint pid-del a legkönnyebb elérni (hx rendszerű gépnél mondjuk nem).
egy manométerezett strietman amúgy végülis tényleg mindent tudna (pid lóghat a bojlerben, mint hifisnél).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #36012 üzenetére
Egy szenzor még a szalagnál is lomhábban reagál.
Erre azért ne vegyél mérget!
https://caffe35.webnode.hu/