Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz mufi #37066 üzenetére

    Nem sokunknak van tapasztalata ezzel a géppel. Eleve kaptál egy szimpla szűrőt amivel legtöbbször sok sok gyakorlással sem lehet tökéletes kávét készíteni, kezdőként meg szinte lehetetlen. Rendes tamper van már? Hiszed vagy nem a műanyag vicctamperrel nálam sem áll össze a dolog, nem illeszkedik pontosan, a széleken csatornásodik mint állat (na nem mindha akkora guru lennék, de rendes felszereléssel 10-ből 10-szer jó a kávé, ha épp nem váltok).
    Amíg nincs legalább egy rendes tamper, és valami igazán jó minőségű alapanyag addig hiába szivatod magad. Már nem emlékszem mennyi volt az eredmény, de Paljoc írta, mekkora tamper kell, vsz fragola olyan méretben is tud készíteni, ha nem, nincs mese venni kell egyet. Valamint dupla szűrőt is. Ha ez mind együtt van darálás után jól elkeverve az őrleményt fogpiszkálóval, hústűvel, vagy innen egy rögrém (bonsai habverő [link]) (az első 1-2 hónapban ha van időd át is szitálva a tökéletes elosztásért) lesz sikerélmény. Ezek nélkül csak addig szívatod magad, amíg meg nem unod, és hagyod az egészet a francba. Nem ördöngősség ez az egész, de sok sok türelem kell hozzá, és a minimális felszerelés.
    Mérleg, tamper, dupla szűrő kb 15k-ból megvan, ezt sajnos rá kell még szánni.

    U.I. látom többen megelőztek, amíg írtam. A lényeg benne van ebben a 3 hozzászólásban. Képet/videót hiába teszed fel csomagolva, sokan telefonról fórumozunk, esély sincs kicsomagolni.

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

  • fragola.6035

    aktív tag

    válasz mufi #37066 üzenetére

    Először is zárd ki, hogy nem-e a kávéd szar! Használj olyan kávét, amit itt ajánlanak kezdésnek. Ne Pellinit, ne Juliust, hanem valami jófajta robusztásat, pl. Lollo Classicot, vagy PallYotz GetUp-ot.
    Nem tudom, milyen darálód van, de húzd össze teljesen a késeket csikorgásig, aztán nyiss rajta 30 fokot.
    Vegyél egy jó nagy bödön dupla szűrőt. Tegyél a szimpla szűrőbe 8-10 grammot, duplába 16-18-at.
    Jól tömörítsd le, nem kell bohóckodni hústűvel, csak egy pontos tamperrel tömörítsd le rendesen.
    Ha így sem lesz jó, akkor ha akarod, segítek szétverni.

    https://caffe35.webnode.hu/

Új hozzászólás Aktív témák