Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gubabela

    senior tag

    válasz weinmaker #41412 üzenetére

    Miket kóstóltál tőlük? Adhatnál pár tippet, hogy hogyan érdemes elkészíteni az so-ikat, mert nekem nagyon nem akar sikerülni az utóbbi időben. A blendjeikkel és a lagossal semmi bajom, jól szoktak sikerülni, de nálam se a monsoon, se a yirga és most a zambia sem sikerült. Zambia tömény citromlé (szó szerint), ha nagyon alacsony hőfokra megyek (83-84) akkor eltűnik belőle, de akkor meg földes, dohányos, füstös lesz. Próbáltam az arányokkal is kísérletezni, de egyszerűen bármit csináltam, nem lett jó.

  • jolti

    senior tag

    válasz weinmaker #41412 üzenetére

    Éppen akartam írni ezzel kapcsolatban, mert tegnap újra a darálóba került a Pin-up.
    A citromlé nekem is eltűnt belőle tegnap. Tegnapig, egy jó hétre félre volt rakva mert olyan frisset kaptam, hogy szerintem a pörkölőből a postakocsiba került egyből! :D Bár ez nagyjából mindig így van, hál istennek!
    És egy kis pihenés, meg a Pidet 86-ról felvittem 90 fokra és így már egyből sokkal jobb lett. De attól függetlenül nem a régi megszokott Pin-up-os íz. Szokatlan, mert sokkal gyümölcsösebb, de nem bántón. Csak ugye idáig jobban a mogyorós, csokis vonalat képviselte.

    "Én most több kávéjukat is kóstoltam, és véleményem szerint jobbak mint régen."
    Na ezzel én is egyet értek.
    Amit most kóstoltam pl. La Piazza az olyan mint, ha nem is ugyan az a kávé lenne. Tök jó kis kávé lett.
    A Pin-up is úgy néz kis jó irányban változott. Bár még kóstolgatni kell. A Costa Rica az most a favorit nálam. Meg persze a Malabar, az örök szerelem"!
    A Zambiát félre raktam pihenni, de esőre nem barátkoztunk össze, mert az már tényleg a savanya' vonalnak tűnik nekem. Elsőre a yirgára hajazott. De majd látom egy pár nap után.

Új hozzászólás Aktív témák