-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
válasz
Peti...(16v) #72432 üzenetére
A tized fokos hőmérséklet pontosság az már voodoo kategória, ha te pár másodperccel többet töltöttél az őrlemény eloszlatásával a kosárban, már eshetett tized fokokat a portafilter hője, és ezzel együtt a benne lévő őrlemény hőmérséklete. És mint tudjuk, a lényeg a kávé és víz hőmérsékletének együttese a főzés során. Azt is tudjuk, hogy csapolás során a kávépogácsa hőmérséklete folyamatosan emelkedik, és azt is, hogy az előáztatás magasabb főzési hőmérsékletet eredményez a folyamat egészét nézve. Ez utóbbiakat csak amiatt írom, hogy szerintem ez a rész túl van misztifikálva.
A vízterítés sem lehet a gaggia ellensége, szerintem sokan vannak itt, akik láthatóan csatornásodás mentes lefolyást tudnak elérni pucér karon át szemlélve.
A kávézók ellen szól viszont, hogy otthon neked sokkal több időd van arra, hogy az őrleményt megfelelően eloszlasd a kosárban, és szerintem ez minden egyéb voodoonál fontosabb. A másik legnagyobb előnye a házi baristának, hogy olyan vizet tölt a tartájba, amilyet csak szeretne, és mindig lehet vele konzisztens. -
válasz
Peti...(16v) #72432 üzenetére
csak a vízterítés, kioldódás (amiben persze jelentős szerepet játszik, hogy hogyan épül fel a nyomás), a tizedfokos hőmérsékletvudu biztos nem a saját tapasztalataim alapján.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- DJI Spark Drón + kiegészítők
- DJI Air 3 Fly more Combo FMC drón +Garancia +Care Refresh biztosítás 2025.09.03-ig
- BTWIN gyerekbringa eladó