-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Nekem nagyon ízlenek a Pacificaffe kávéi, szeretem őket. De ugye kinek milyen az ízlése.
Ez a kávé szerintem neked tökéletes lesz kezdőkávénak! Fincsi csokis, de fő, hogy olcsó és jó lesz a daráló beatállításához, az alapok megtanulásához. Nem dobod el az agyad, mint mondjuk egy 8000 kávénál, mikor a 6. főzés meg a csapba. ( Mondjuk én megittam a szarokat is, mert annyira sajnáltam a drága kávét... ) -
jolti
senior tag
válasz Polarstar #12552 üzenetére
Már aki...
Én már leszoktam a cukorról egészen egy kis mokkás kanál / esperessóra, de az alá nem bírtam még menni, legyen az bármilyen jó minőségű kávéból ( csak, hogy írta itt valaki, hogy a jó minőségű kávéba nem kell cukor ).
Viszont a capuccinnóba meg kell vagy 3-4 mokkás kanál cukor, különben nem finom nekem. Olyan sokszor olvasom itt, hogy az édes lesz alapból, meg rengetegszer próbáltam, de nekem sosem elég édes.
Érdekes ez, mert a kávéba elég egy cukker is, ebbe meg nem, aminek eleve édesebbnek kéne lennie, meg hígabbnak' is a sok tej miatt, de egyszerűen nem finom cukor nélkül nekem. Mondjuk a caput délután szoktam inni, desszert' jelleggel, talán azért. -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #12574 üzenetére
Nekem nem elég.
A kávéba én sem teszek, csak egyet, a capuról beszéltem. -
jolti
senior tag
Beteszem ide is.
Megértettem mi is az a gyümölcsös kávé... Jó hosszú idő kellett hozzá! Ráadásul elvileg nem is gyümis kávéval! :-)
Két hete kaptam Paljoctól egy [Get Up-ot] kóstolásra, ( THX! ) meg, ha már úgyis küld, akkor vettem egy Choco Madness-t, olyan sok jót olvastam róla.
A GetUp nem az esetem. Nem rossz, de nekem valami hiányzik belőle.
Na a Choco! Az viszont valami istenkirály' kávé!!
Tudom, hogy csokis, de én, főleg eleinte iszonyatosa finom málna, vagy eper ízt éreztem benne! Semmi savanya', semmi keserű, csak iszonyat finom kávé + egy kis gyümi. Határozottan. Lehetséges ez?
Ráadásul a nejem is oda volt érte! Pont ma reggel akadt ki, hogy az utolsó adagokat főztem le! ( 2 x 2 duplát kávét főztem le, mert annyira odáig volt! Legalább te tudsz örömöt szerezni neki Paljoc, ha már én nem! :-) :-)[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Nincs otthon egy 3centes poharad, amiből a páleszt iszod? Vagy feles?
Amíg nem lesz mérce poharad fogod a 3 cenest, felöntöd vízzel a jelig, átöntöd egy nagyobb feles pohárba ( hogy a crema elférjen majd, ha csapolsz bele ) a szintjénél húzol egy vonalat alkoholos filccel és kész! Esetleg egy cellux szalaggal húzhatsz egy kört rá , hogy ne mosogasd le a jelölést.
Amíg nem veszel normálisat ez is megteszi, de legalább tudni fogod mennyi a 30 ml. Én is így csináltam anno.
A kávétejszín helyett meg használj tejet. Elbassza a kávé ízét a tejszín.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Az változó szerintem. Nézni kell a lefolyást.
Amelyik kávé cremasabb annál túl engeded, mert, ha vársz 3-4 mp-et akkor leül egy kicsit a crema és pont a jelölésnél lesz a szintje. Amelyik kevésbé habzik', annál meg a jelig engeded.
Amúgy meg nem kell ennyire ragaszkodni a 30ml-hez! Ha hamarabb elkezd szokulni, akkor hamarabb allitod le, ha meg bírja, akor lehet akár 35ml is... -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #13303 üzenetére
Hát őőő....
Qurvajó!!!
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokat jelent!! Pedig még csak két főzést nyomattam ma reggel vele, de teljesen más.
Végre nem kell pacsalni egy kis vizet főzés előtt ( tudom ez szigorúan tilos lenne GB-vel, de sajna kellett, mert nekem nagyon sárkányos volt a víz és, ha nem csináltam akkor szinte mindig megégett a kávé! ).
Plusz még a mintája is más volt a cremának. Úgymond végre volt.
Az íze meg teljesen.
18 g, 100 fokkal indítottam ( Pid szerinti ) kezdésnek, aztán 102-re emeltem, mind a kettő teljesen más volt. Tényleg teljesen más ízek nyílnak így meg.
Megérte a ráfordított időt, pénzt. ( Mivel nem akartam semmit elszúrni, így lassan, mindent ellenőrizve kb. egy másfél, két óra hossza alatt csináltam meg egyedül. ) Még majd valami kábelkötegelőt akarok a zsinórokra húzni, hogy valami pofája legyen, meg kedden lesz kész a pidnek a tokozása, azt kell majd felrakni.
Egy pár kép, hátha segítek vele valakinek:
Az SSR relét az alsó részébe raktam a háznak, de nem fúrtam ki a házat, hanem kétoldalú ragasztóval raktam fel és egy kis rozsdamentes kampóval még pluszban felfüggesztettem, hogy tuti ne essen le. Azt a kis műanyag pöcköt levágtam a dugalj alatt és ott vittem be a vezetékeket, meg ott a kampó is felfüggesztve. ( Az nem is feltűnő, ha egyszer valamiért vissza kéne alakítani, vissza is lehet ragasztani, meg nincs a házon lyuk. )
A K hőelemet egyelőre, amíg minden nem tuti, egy réz közdarabbal raktam be. Majd a kazánt kell még 6-os menetre felfúrni és kivenni a közcsavart.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Köszönöm szépen!
Azért nem szabadna kiengedni, mert kicsi a bojlere és egy kis vízveszteség is felborítja hőmérsékletet benne. Ha kiengedsz belőle, egyből tölti fel a szivattyú, ami ugye hideg víz. Az lehűti egy kicsit a már felmelegített vizet.
De nekem muszáj volt kiengedni, mert valamiért túl forró volt és az első 2 másodpercben mindig csak gőz jött ki, aztán a víz. ( Sárkányos volt. :-) ) Ami megégette a kávét. -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #13307 üzenetére
Mivel ugyan arra a helyre van bekötve mint az előző termosztát, így nagyjából azonos értéket mutat. Nagyjából. ( Amúgy maga a Pid és a hőelem nagyon pontos )
Az eredeti termosztát egyébként 107 fokos!
Ez nem a kilépő víz hőfokát, hanem a bojlerét mutatja. A víz ennél kevesebb hőfokú. De hamar meg lehet tanulni szerintem, hogy melyik kávé milyen hőfokot igényel a Pid szerint. ( Esetleg a fejbe is be lehet építeni egy hőmérőt. Most épp azon agyalok én is, csak a helyét kéne megtalálni. )[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #13315 üzenetére
Ne bazd...
Biztos beszóltál a "független" modi valamelyik spanjának.... -
jolti
senior tag
válasz tariattila #13338 üzenetére
Ja!
Biztos inkább ez kéne, mint egy zsír új rakéta-mazzer páros...
Az is kijönne ennek az árából. -
jolti
senior tag
válasz tariattila #13347 üzenetére
A múltkor itt volt egy pesti barátom és kérdeztem tőle, hogy kér-e egy pohár vizet? ( Van nálunk egy Bárány-kút nevezetű vízvevő hely, ahonnan termál vizet szoktunk haza hozni és lehűtve azt isszuk. Az egész város. )
Kért és valahogy kiderült, hogy két napja hoztam haza. Fel volt háborodva, hogy miért nem szóltam neki, hogy nem friss, mert különben meg sem itta volna.
Erre mondtam neki, hogy ez pont ugyanabból az kb. 100 millió köbméterből volt, ami vagy 10 ezer éve ott punnyad a föld alatt, tehát, ha ez rossz lenne, akkor az is amit ma haza hoztam volna...
Erre elgondolkodott és megitta. -
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
For Blaze!
Cup modificationMás.
Ma reggel cukor és tej nélkül ittam a kávét! És amin meglepődtem, hogy is volt olyan rossz. Erre is jó a pid? :-)
Azért rendszer nem lesz belőle...
Mondjuk, ha azt nézem, hogy míg ide nem keveredtem másfél éve még 3-4 cukor + tejszín + tejszínhabbal ittam a kávét és nem el nem tudtam képzelni máshogy, ahhoz képest most egy cukor + pici tejjel iszom... -
jolti
senior tag
válasz Toobee #13415 üzenetére
Én is néztem. De vízben van! Be is b@szna, ha konyhapult nem lenne vízben! :-) Főleg úgy, hogy eddig abban volt..
Nem szokott ilyen lenni. Majd megnézem,ha haza megyek, mert délelőtt volt citromsavazas, meg zsíroldózas és lehet rátettem a zsinorjara a gépet, vagy a csepptálcát nem jól raktam vissza. -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #13424 üzenetére
Elgurult a gyógyszered? Vagy mit akarsz te a neszepresszóval? :-)
-
jolti
senior tag
Ma kiszedtem a réz közdarabot a bojlerből és felfúrtam M6-os menetre, hogy a K hőelem simán bele menjen.
Mivel 12 mm mély furat volt a 4-es menet, így a 6-ost is 12 mm-re engedtem bele. A K hőelem viszont huszonpár' mm, így egy anyát még rátekertem. A lényeg úgy is, hogy a hőérzékelőt hozzá nyomja a bojler falához. Nyomtam mindenhová hőátadó pasztát is.Szúratok le egy esztergályossal egy 6-os hernyócsavart, négyes menettel a közepében, ha esetleg valami oknál fogva vissza kell alakítani, ne jelentsen gondot. Ezt a kartácsoknak is javaslom, akik félnek megfúrni, hogy bátrabban bele vághatnak. Engem is ez tartott vissza eleinte.
Méricskéltem tegnap is, meg ma is. Auto-tuningot csináltam. Tegnap 8'30 alatt lett üzemkész, ma 9 perc alatt. Ezek után már egy cseppet sem ingadozott a beállított hőmérséklet. Ma csapolás után 4'30 alatt visszaállt a beállított értékre. Szerintem qurvajó.Sid!
Meg kell, hogy kövesselek!
Tényleg sokkal gyorsabb lett a reakciója!!!
Igazán a lefelé hűlésnél szembetűnő nagyon! Legalább kétszer olyan gyorsan reagál.U.i.: Írtam neked egy emailt. Mind a két címed vissza dobja. Megváltozott?
-
jolti
senior tag
válasz zolnagy #13517 üzenetére
Köszi!
Tényleg megfizethetetlen ez a pid! Nem is értem, hogy ma már miért nem alapfelszereltség az ilyen szintű gépekben.
[Itt van egy pár kép.]
Még a kábelekre kell egy kötegelő spirál, vagy valami burkolat, hogy pofás legyen, de nálunk minden boltot bejártam és nincs. Besz@rás, hogy nem lehet kapni egy városban ilyet...
Amúgy még egy opv tuningon gondolkodom. Csak nem tudom, hogy érdemes-e. Érződik-e a kávé ízén, hogy nem műanyag, hanem réz szabályozza le a nyomást...
Örülök, hogy bejött a QM!
Mondjuk én, ha egyszer megtehetem, hogy veszek egy nagy' gépet és nem lesz muszáj eladnom hozzá, akkor tuti megtartom a GB-t! -
jolti
senior tag
válasz tariattila #13605 üzenetére
Ez tényleg jó.
Pedig általában nem szokott jó lenni!
Mindjárt feltoltok egy képet probakepp. -
jolti
senior tag
válasz radi8tor #13631 üzenetére
Szerintem kizárt.
Vagy qurva ugyesnek kell lenni hozzá... A vezetékeket észrevétlenül kell megcsapolni, végülis az sem lehetetlen, az ssr relet, ha furas nélkül úgy teszed fel mint én, akkor az így jó.
M4-es menetu hőelem, vagy a 6-oshoz közbetét ( ami lassítja a rendszert . Először nekem is úgy volt, míg minden nem működött patentul.) Talán meglehet.
Mennyi garid van még rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen