Új hozzászólás Aktív témák

  • mutyi

    őstag

    válasz cekkk #13179 üzenetére

    Cekk: Ma kapok árlistát, majd átdobom neked is.
    Blaze: ok, kipróbálom akkor azt is, kíváncsi vagyok mit jelent a szicíliai kávé.

    Most főztem le egy adagot, kezd beállni a dolog, 7g-al főztem és végre nem éreztem erősnek. Jó lett, bár a vége mindig kiszőkül. 30 mp és bár nincs még mindig mérőeszközöm, de durván 30ml volt.
    Jól fel lett a gép melegítve, a kar is melegített volt a szűrővel együtt,de néhány fokkal melegebb kávé jobb lett volna, habár maga a kávé elég meleg volt, de tettem bele egy kávétejszínt,amit a spejz-ban tárolunk,nem hűtőben,de mégis hűtött rajta annyit, hogy egy 5 fokkal melegebb kávéra vágytam volna.

    A karbantartással kapcsolatban azt kérdezném, hogy elég ha a felső szűrőt megtörölgetem használat után és engedek ki belőle még egy kis vizet hogy a felragadt kávé lejöjjön róla?
    Megfigyeltem hogy amikor tisztának tűnik a felső szűrő, akkor külön-külön szépen folyik a víz ki a kis lyukakon szinte,egy kávé lefőzés után viszont már egészen egyedi módon.
    Ez mennyire számít a kávé lefőzése során?
    A másik kérdésem pedig az lenne, hogy valahol olvastam,hogy minden nap engedjünk le/át a készülékben levő vizet.
    Én naponta két kávét iszok. Minden nap tiszta vizet teszek a tartályba, gép felmelegít, felső szűrő megtörölget, kávé lefőz, majd felső szűrő megtörölget, pici víz kienged és gép kikapcs.

Új hozzászólás Aktív témák