-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madoc
veterán
válasz Joccc07 #1850 üzenetére
ilyen szögvasból? Vagy köracél de rozsdaments legyen és pontheggesztett. Próbáltunk csinálni, nemigen jött össze awi-val heggesztve. Ezért javaslom a ponthegesztést.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Joccc07 #1852 üzenetére
Csinálhatod sima húzott szénacélból is, sütés után úgy is teleszívja magát a vas zsírral és nem fog rozsdásodni
Első használat előtt jól felmelegíted (250 - 300C) és forrón bedörzsölöd birka / marha fagyúval de ha nincs akkor étolaj vagy lenolaj is jó.
Amúgy én sütés után, nagyon el sem mosom a rácsot a nagyját lekaparom és kész. Sütés előtt ledrótkefézem utána az izzó faszén már úgy is sterilizálja
Ja és hegesztheted CO -val de ha nincs akkor elektródával is meglehet tűzni, ha tudsz hegeszteni akkor örökös lesz
De akár csinálhatod így is[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
sziasztok..
Kb. 1 éve kezdte el a piszkálni a fantazmámat ez a BBQ dolog..
és most lassan vásárlásra szánnám el magamat..
persze először még a grillezés lesz és utána pedig a lassú sütögetés...
Nekem [Ő] lenne a kiszemeltem.. estleg valakinek van e tapasztalata vagy véleménye rólaD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
lemmy71
Topikgazda
Nem aprózod el, első nekifutásra Egy ismerősöm kezdte ilyennel a "sütögetést" sok sok pozitív vízhanggal. Versenyeken szerepeltek a töltény smokival, azóta már váltottak szekrényre ugyan ettől a cégtől. Nemzetközi szinten is jólszerepeltek és a saját receptjük is komoly elismerést kapott. Szóval nem lösz mellé a szerkezettel, bár azért vásárlás előtt gondold át hogy mit is akarsz igazán. Mert ha a grill a főszempont, némi füstöléssel akkor szerintem fele árban is találsz hozzá megfelelő eszközt
-
Madoc
veterán
válasz lemmy71 #1853 üzenetére
A só a fűszerekben megteszi azért a hatását, rozsdásodik az már akkor is ha egy hónapot nem használod. De ha nálad nem akkor hurrá, nálam igen és elég szar volt drótkefézgetni ha nem akartam rozsdás húst enni.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
need
addikt
válasz lemmy71 #1856 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod..
Ez igaz és nagyon f**** a Kamado lenne viszont az túlzásnak tartom. Én egy normális megbízható berendezés kerestem amivel tudok grillezni és el tudok mélyedni a lassú sütés fortélyaiba. Azt gondolom ezzel tudok gyakorolni majd a lassú sütést[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
lemmy71
Topikgazda
Persze biztosan jó lesz, ahogy mondtam az ismerősöm is nagyon megvolt vele elégedve Ők azért váltottak mert méretben is kinőtték a töltényt na és látva a vetélytársakat, megléptek egy magasabb szintet De a legutóbbi infóm alapján amit hallottam, még mindig nagyon sokan nyomják a versenyeken, töltény smokerekkel sk receptekkel
Eszemben sincs hogy lebeszéljelek róla, de azért néz körül a piacon. Van néhány hazai gyártó és lehet találsz az igényeidnek megfelelő eszközt. az biztos hogy ilyen árfekvésnél már boltit (obi, praktiker stb.) parkoló pályára tenném. -
lemmy71
Topikgazda
Nekem húzott hatos és nyolcas szénacélból vannak a rácsaim, nincs vele gondom egyik sem rozsdásodik Régen szépen elmostam ultrás melegvízben és utána egy darab szalonnával bedörzsöltem, de már évek óta nem csinálom, nagyját lekaparom és elteszem. Ugyan így tettem a bográccsal és a tárcsával is, de már azokat sem szalonnázom, kimosom forró ultrás vízzel, kitörlöm és gázlámpával átmelegítem. Teszek bele egy két konyhai papírtörlőt és húzok rájuk egy fólia zacskót, ezek sem rozsdásodnak.
-
fogtunder
nagyúr
én tavasszal vettem 200-ért konyhatízezercikkről álvánnyal együtt együtt egy 20"-os kamadot, nagyon elégedett vagyok vele, nincs olyan hatalmas különbség árban, mondjuk abba azért kell még egy deflektorkő is, de ha azt akarsz, szerintem vegyél azt. pár sütés után már nagyon jó eredményeket értem el vele és iszonyat takarékos a tüzelőanyaggal.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
a hétvégén próbálkoztam egy próbasütéssel a kis hordóban, a deflektornak használt vasserpenyőbe vizet rakva (forró víz, termoszból tálalva) és az istenért se tudom így 105 fok fölé vinni. víz nélkül simán felszalad 150 fokig, ha engedem neki, de felöntve nagyon megfogja.
valamit muszáj lesz kitalálni, valszeg sóval megy majd egy újabb próba, csak pont vendégség lesz és jó lett volna nem így kísérletezni vele.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
mondom, ugyanilyen beállítások mellett, mikor a víz elpárolgott, simán felszaladt 150-ig. utántöltve a vizet újra 105 fok. 3db 1" csap tökig nyitva, a kémény 60x60 zártszelvény, a vizestál mellett körben van kb 2cm rés, ezek se lehetnek elvileg fojtópontok.
a szénnek kb a negyede izzott, mikor beraktam a kosarat, szépen emelkedett is, elértem a 110 fokot, víz be, onnantól stabil 105. elvileg pénteken hozok Brock brikettet, majd futok azzal is egy kört.
de legrosszabb esetben rakok oda egy harmadik rácsot (bár ehhez ki kellene cserélnem a csavarokat is, mert fél centivel rövidebbek a kelleténél) és arra egy tálban sót, az a kamadoban is elég jól működik a szmötyi felfogására.[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Madoc
veterán
válasz fogtunder #1866 üzenetére
Akkor viszont lehet hogy messze van a szénkosártól a vizesedény? Nekem igaz 200literes a hordóm de 3 rács van benne. 2 sütni és egy a deflektornak/vizesedénynek.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
fogtunder
nagyúr
a tűzkosár teteje és az edény alja között 2 centi van nagyjából, messze biztos nincs, inkább közel. mivel maga a tál egy vas serpenyő, nem raktam alá külön rácsot, csak saját maga felül a csavarokra, ebbe öntöttem a vizet. felette 6 centivel van az első rács, a felett 18cm-el a második rács.
viszont ugyanezt a deflektort nem fogom tudni sóval használni, mert nem fér el a csavarok között vízszintes állapotban.[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Essejó
Topikgazda
válasz fogtunder #1863 üzenetére
Ha nagyon nem akarna beállni, akkor van egy direkt megoldás link
Persze készen is kapható, jó drágán. Talán bbq genius vagy milyen néven.
Van egy rajzom is egy másik verzióra, az tán még 1xűbb. De a gépen van, majd ha haza érek elő kerítem.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
-
Essejó
Topikgazda
válasz fogtunder #1870 üzenetére
Szerintem is a vizestáladdal van a gond. Túl közel van a tűzhöz, és tán a mellette levő rés is harmatos. Értem én, hogy a 60 literes hordóba is szeretnél minél többet bepakolni, és ezért kell a két sütőrács, de lehet kénytelen leszel a levegővel játszani szerintem.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Essejó
Topikgazda
Egy érdekes megoldás.
linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
need
addikt
Sziasztok..
Nézzétek el nekem még kezdő vagyok..
A szmókereknél vizes edényt használnak a hőkiegyenlítődés miatt.. ill egyfajta defrektorként is működik nem engedi az egekbe a hőmérsékletet. Arra már rá jöttem hogy a vizes edényt nem szabad teli rakni elég csak jó félig..! Sok helyen olvasom ezt a só dolgot víz helyett sót ide sót ide de szép barna lány Gondolom itt is ésszel kell vagy legalább is félig tele az edényt.. na most ez a sütésre milyen hatással van..? az addig amíg víz volt párásabb volt a belső levegő nem beszélve arról hogy a vízpára egyben hűtötte is a felszálló levegőt..
És mi a tapasztalt a sóval kapcsolatban..? Mondjuk egy pozitív dolog van benne hogy nem kell állandóan átunna töltögetni.. erről valakinek van valamilyen vélekedése..? mert érdekelne.D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Essejó
Topikgazda
-
Madoc
veterán
Próbáltam vizesedénnyel, sóval. Más a végeredmény. Vizesedénnyel azt is mondhatnám hogy párolódik-nem szárad ki, de a legjobb sütésem mégis sóval történt. A só egyébként deflektorként működik, eloszlatja, eltereli a hőt. Mást nem ad hozzá. Ennek ellenére mindig vizesedénnyel sütök mégis
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz Ittnemaz #1882 üzenetére
Vizet sem kellett nekem pótolni 11 óra alatt. 1,8l.Annyi volt a leghoszabb sütésem. 120 fok stabillal. A lényeg hogy a sót és a vizet is elő kell melegíteni "üzemmeleg" hőfokra kb.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
makkai
aktív tag
Én vizet használok, viszont azt én is felmelegítve öntöm be, kb. félig az edényt. A víz pára/gőz elősegíti a megfelelő bark képződést is.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
need
addikt
Köszönöm a hszeket kipróbáljuk majd milyen sóval is a dolog..
Végig bogarásztam a hszeket mi is a vélekedés az oldalas témáról..
Ahogy észre vettem és ahogy az ismerősöm mondta ha követem a 3+2+1 elvet akkor nem lehet elrontani...reméljük ez így is vanNa de mi a helyzet a csökökkel..?? valaki próbálta már vagy készített 100-120 fokon..?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Essejó
Topikgazda
A 3+2 az stimmel, de kicsomagolás után, főleg ha le is kened akkor figyelj oda rá, lehet az az óra igazából csak 10-15 perc. Utána már kezd túl pirulni ha erős a parázs.
Csülköt még nem próbáltam, de szoktam enni, ha jól tévedek első csülökből készítik.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Sajna pont hétvégére elfogyott a Brock szenem, és hoztam egy 2,5 kg-ost a Lidl-ből. Nos soha többé! Hétfőn megyek és első dolgom, hogy beírok a panaszkönyvbe. Az alábbi dolgok voltak a szén közt, igen a fúrószár is, és természetesen kb 1/3-a apró törmelék és por!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Gondoltak az otthoni barkácsolásra és a zsákkötözésre is
Amúgy melyik fajtát vetted, mert én használok Lidl is anyagot és még nem volt vele gondom.
Én ezt szoktam venni a Lidl -ben
A tescos TerraGrill faszénnel jártam úgy hogy nagyon poros volt, de a végén kiderült hogy valami gyártás végi anyagot fogtam ki.
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1888 üzenetére
Pont ezt, direkt nem brikettet, gondolom el tudod képzelni, hogy mekkora élmény volt átválogatni a 2,5 kg szenet, a 34 fokban, és hogy néztem ki utána.
Tudod ha nem én hanem egy NÉBIH ellenőr nyitja ki ezt a zsákot, akkor visszahívatják a kitudja hány kamionnyi faszenet velük.
De voltak benne el nem szenesedett fadarabok is, azt ki se szedtem.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Az amikor színjátszós vákuumfóliás hús van a hűtőpultban az oké, de erről nem a lidl tehet. Ne érts félre nem védeni akarom őket, de amikor napi egy "tálka rizsért" csomagolja az "aranyásó" a gyárban kamionszámra, akkor előfordulhat hogy tízezer zsáknál egybe belekerülhet a napi szemét is.
Ha visszavitted volna, szó nélkül kicserélik vagy kártalanítanak szerintem.
Anno én is megemlítettem a tescoban a TerraGrill szenet és mondták hogy blokk ellenében kifizetnek vagy cserélik, úgy hogy még be se kell vinnem a szenet. Ők mondták hogy egy raklap gyártás végi volt és le is vették aznap a kínálatból. Amúgy évekkel előtte ugyan azt a TerraGrill szenet vettem a Penny -ből és sosem volt vele gondom. Szóval ez egyedi jelenség és ilyen nyomott árnál felesleges rajta idegeskedni.
Amúgy jó a Lidl -nek a GrillFun hoz hasonló csomagolásban lévő hosszú égésű brikettje. Tavaly véletlenül mellé nyúltam és az akciós 5 - 6 zsák mellé be kerűlt egy brikett is Azóta tárcsázás után brikketten fejezzük be a tarja sütését, rettentő finom lesz a végeredmény ha még szalonnát is fűzök a húsba akkor pont olyan mint a cigánypecsenye
Magyarán a lidl -s brikektt, a szegény ember Weber -s brikettje[ Szerkesztve ]
-
LendvaiFeri1
addikt
Sziasztok!
Hétvégékre szeretnék egy viszonylag komolyabb faszenes grillt. Nem a legolcsóbbat, de nem is a legdrágábbat szeretném. Egyenlőre ezt néztem ki: [link]
Erről tudnátok véleményt mondani?
So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1890 üzenetére
Lengyel import, elvileg automata méri és csomagolja. Szó nélkül vissza adták az árát. Amit a szén közt találtam lefotózták, de a cuccot is beküldik a központnak, aztán majd az anyacég leboxolja a beszállítóval.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ittnemaz
aktív tag
Szombathelyi sporttárs van itt?
-
need
addikt
Üdv..
Ha teszem fel lassan sütők több órát oldalast és szeretnénk hozzá köretet 4 cikkre vágott krumplit steak burgonyát menyi idő alatt sül ez meg..? van ilyen alumínium tálcám az alsó rácsra raknám..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Videó stream letöltése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...