-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz szuszinho #1450 üzenetére
A begyújtó folyadék mellőzésével egyet értek, de a kocka az jó dolog. 1 db kell a gyújtó kémény alá, semmi szaga nem lesz a parázsnak tőle. Első használat előtt én kiégetném egy kéménnyi parázzsal, el tudom képzelni hogy van rajta némi konzerváló bevonat.
Közben akár játszhatsz a levegővel, hogy milyen állásban mennyi a hőfok. Próbáld ki, hogy mennyi a max amire fel tudod fűteni, közben akár leég róla a konzerváló bevonat.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
lemmy71
Topikgazda
Én csak a csempekályhába használom a begyújtó kockát, nem igazán szeretem a szagát
Figyeltem egy pár grill és smoker építési videóban, hogy egy két amcsi a faszén tálca alá egy gáz égőfejet építve és azzal gyújtják be a brikettet és a szenet is. A következő tartályos grillembe teszek én egyet próbának -
Precorus
tag
válasz JanikaS #1445 üzenetére
Nézelődtem kicsit, találtam emag-on 99 ezerért, paraméterlistára ugyan az.
Az azért szembetűnő, hogy a (sokkal) drágább kamadohoz, green egghez képest kb. feleannyira nehéz... El kéne menni megnézni egyet
aztán itthon agyon vágnak, hogy minek még egyKönyvtár == Old-school Netflix
-
Ittnemaz
aktív tag
Kockával is óvatosan. Van egy gázolaj szagú azt ne, fehér volt legutóbb amit vettem, el is tettem télre a kazanhoz. Viszont van egy barnás fa mintás az nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
Precorus
tag
válasz Ittnemaz #1458 üzenetére
igen, van préselt/viaszos begyújtó, az természetesebb, érdemes azt keresni.
#1457JanikaS Ha kezdtem volna 3 hónapja, lehet be is neveznék rá, de így most kicsit üres a bankszámlám hozzá
Majd ha szerzel valami ilyesmit, számolj be a tapasztalatokrólKönyvtár == Old-school Netflix
-
lemmy71
Topikgazda
válasz szuszinho #1459 üzenetére
Persze ha már felfűtöd akkor a végén tegyél rá valami husit. Én is itthon elteszem a metszésnél a nagyobb ágakat és abból vágok olyan konzerves doboz nagyságúakat, ami jó füstölésre De később beruházhatsz egy smoker boxra és te is könnyedén eltudod készíteni hozzá a fakeveréket.
#1458 Ittnemaz
Igen az fehér PePo és társai csak kályhába való, az ember keze is jól átveszi annak a szagát jól gyújt de az nem grillhez való. Igen az a barna jó annak nincs szaga, persze ha nem kinai -
JanikaS
újonc
Sziasztok,
Pellet grillt esetleg próbált már valaki, vagy látott közelről?
Nyílván nem a minőség a fő kérdés, az vagy-vagy..
Első sorban a füst aroma érdekelne, mert az tetszik, hogy könnyen szabályozható.
Nem nagyon lehet kapni felénk ilyesmit(sem), de webshopokban láttam jó ajánlatokat,
nyílván a hátrányait nem sorolják fel.Köszi
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1461 üzenetére
Ha nem használnék több mint 6 éve ilyen fehér kockát a begyujtó kémény alatt akkor lehet bólintanék rá amit írsz. Ha kézbe fogod a fehéret akkor petroleum szagú lesz a kezed. Ha a préselt fűrészporost akkor meg parafi szagú. Mindkettő kőolaj származék, de a begyujtó kémény alatt elégve nem érintkeznek a szénnel. Az ízzó szenet meg ha megszagolod, kiég a szőr az orrodból.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #1463 üzenetére
Igen lehet azzal is, de én amikor begyújtok és sütök akkor nem hajt a tatár. Szeretek minden szépen komótosan csinálni, hogy közben nyugodtan tudjam kortyolgatni a sörömet
#1465 Essejó
Tudom jól milyen mert vagy 25 éve azzal gyújtok be a csempekályhába telente, magyarán büdös. Van nekem is begyújtókéményem, de nem használom, szeretek el szaszerolni a begyújtással és közben beszélgetünk a családdal vagy a barátokkal. Én eleve a grillben gyúltok be, egy kis papír és vékony keményfa szeletek, szóval én a grill közelébe sem viszek szintetikus vagy olajszármazékú begyújtót Esetleg azt a gáz dolgot amiről a múltkorában beszéltem, beépítem a következő grillbe -
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Múlt héten megérkezett a Cattara Royal grillem. 1 óra alatt össze is dobtam, 2 sütésen már túl vagyok. Első benyomásra egész jó, tetszik az öntöttvas rács az emelhető tűztér és a hamutálca.
2 dologban lenne szükségem tanácsra.
A tűztér nem kivehető, viszont ilyen kisebb lyukak vannak rajta, hogy a hamu le tudjon esni a tálcára. A nem elégett faszenet ilyenkor ti hogy veszitek ki? Egyáltalán kikotorgáljátok belőle?
Valahol azt olvastam, hogy nem célszerű a nem leégett faszenet használni, mert ronthatják az étel ízét és talán nem is egészséges.
A másik kérdés, hogy a rácsot mivel és hogy takarítjátok? Vettem ilyen rácstisztító kefét amivel le tudom kapargatni az odaégett húst, de azért jócskán olajos és zsíros marad.
Mehet rá hideg zsíroldó és erős slagos mosás?
Extra kérdés : Hússütés előtt olajozzátok a rácsot vagy az főbenjáró bűn?“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
stickermajom
addikt
válasz kicsi kecske #1471 üzenetére
Semmi zsíroldó és slag az öntöttvasra, mert azonnal rozsdásodni fog. Jó az úgy olajosan és zsírosan elrakva, a következő sütés hője úgyis fertőtleníti.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz stickermajom #1472 üzenetére
Úgy ahogy mondod
Spaklival lekaparom a rácsot és utána ledrótkefézem, ennyi a következő sütés sterilizálja Max egyből sütés előtt egy kis forró ultrás vízzel lemosom és mehet is az izzó faszén fölé.[ Szerkesztve ]
-
kicsi kecske
tag
oksa köszi a tanácsot! Akkor eddig nem csináltam rosszat
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
Precorus
tag
válasz kicsi kecske #1471 üzenetére
Ha olyan mint a képen, akkor van alul egy tálca, amit kihúzol. Arra rákapargatod a lyukakon keresztül, és elviszed valahová. Ha nagyobb darabok maradnak, akkor hamulapát vagy szénlapat. Bármelyik gazdasági /kertes boltban kapható kb.
Kefével levakarod nagyjából a rácsot, oszt' jónapot.
Könyvtár == Old-school Netflix
-
gu007
aktív tag
válasz lemmy71 #1461 üzenetére
Nekem a szekrény smokerben rossz tapasztalatom van az ilyen füstölő dobozzal. Kevés az izzó faszén és alig füstöl, hiába van az izzó faszén tetején. Pedig bíztam benne, hihy jó lesz... Faszén benyújtásra én a kéményt és alá a kemping gázégőt használom. Múltkor volt a Lidben a gázégő, jó áron volt hozzá palack is. Be is vásároltam
-
lemmy71
Topikgazda
Neked nagyon nem is kell füstölő doboz, simán ráteszed a faszénre a fahasábot és szépen beizzik az is. Úgy is folyamatosan szabályzod a levegőt így szépen elkojtól a fa. A füstölő doboz, igazából zárt grillekhez való, van egy ismerősöm az pl. különféle fűszereket szór az izzó faszénre
-
lemmy71
Topikgazda
A múltkori lidl -s bevásárlás közben a faszén zsákok mellé odakeveredett egy zsák brikett, ma vettem észre és gyorsan ki is próbáltam két szelet húson Aránylag nem rossz, nincs kellemetlen szaga és szép egyenletesen izzik, könnyű begyújtani. Én apró fát gyújtottam alatta és egy leharcolt hajszárítóval megturbóztam a légáromlatott Nem tudom mit akar jelenteni a zsákon a long lasting heat de másfél max két órát kilehet vele húzni.
-
Essejó
Topikgazda
válasz JanikaS #1483 üzenetére
Beszélgettem Gyurival megint jó sokat. Sajnos volt ideje. Megvan a pellet szmokere, és imádja. A begyújtás után 10 percel üzemkész. És nem kell nézegetni a hőfokot, fátrakni, szenelni, huzatot állítani. Végletekig stabilan tartja a beállításokat.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Ha nagyüzemben étterem szinten "süt" akkor nagyon hálás az a pellet smoker, én is sok helyről hallottam hogy nagyon stabil benne a hőmérséklet. Igaz ahhoz már minőségi smoker is kell, nem ezek az obis konzerves dobozok.
Amúgy én is azt élvezem a sütésben hogy ott topogok mellette kezemben egy sörrel és figyelem a húst szenet hőfokot stb. és közben a haverokkal dumálunkDe mondjuk itt van ellen példának, Franklin master ő aztán nagyüzemben nyomja fával
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #1486 üzenetére
De te grillezel, azért megnéznélek egy bbq szegy sütése közben ahogy ott ülsz 12-14 órát és igazgatod, és sörözöl közben. és amikor letelt az idő, akkor még a szegy nincs kész, szépen becsomagolod és elrakod pár órára egy hődobozba. Sok sör elfogyna közben.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Igen grillezek de néha a bográcsozás nekem is elvesz az életemből 6 - 8 órát mindennel együtt és ebben a melegben kell a folyamatos védőital bevitel 🍺
Sajna az offsettem még csak 80 -os készenléti módban van, mindig közbe jön valami más és a vas ára is az egekbe szökött
De én nem is tervezek maratoni sütéseket, nálunk az oldalas és a borda a sláger, na meg a vaslapos tortilla meg a hambi, azokat meg sör nélkül szentségtörés elkészíteni
De szerintem egy normális offset vagy reverse aminek a falvastagsága minimum 6 mm és dupla falú tűztere van azzal nincs sok gond. Ha ki tapasztalja az ember akkor óránként egyszer kétszer ránézel és kész. Gondolom te sem szobrozol 10 órát az uds -ed mellett mint egy koronaőr -
BluEyes
őstag
Üdv topic!
Tanácsot kérek. Vennék egy vezeték nélküli, 2 szondás hőmérőt. Olaszsped-en van 4 is, akciósak is, szerintem meg is felelne bármelyik.
[1.] [2.] [3.] [4.]
Van köztük B-, C-, és D-type. Mik ezek? Kell vele foglalkoznom, vagy vegyem amelyik szimpátikus? Van-e esetleg ajánlott típus, ajánlott bolt?Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Madoc
veterán
válasz BluEyes #1490 üzenetére
Az inkbird-ről tudok nyilatkozni csak, nekem abból van egy 6 szondás. Nagyon elégedett vagyok vele, a szoftvere is jó szerintem. A maghőmérők is akciósak, abból is inkbird van nekem, szinte azonnali a kijelzés, érdemes azt is beszerezni.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
-
BluEyes
őstag
Madoc és lemmy71
Köszönöm a válaszokat. Az Inkbird szimpatikus, ha neked bevált, biztos nekem is meg fog felelni. Nézem az Alin ezt a típust, de nem nagyon találok az itthoni akciósnál jobb árat, főleg ha a vám_áfa_kez.ktg. szentháromságot is melléteszem. Megrendelem én ezt a linkről, oszt jó lesz az.Más! Normális áron tűzálló kesztyű is kellene, az olaszspednél volt is kétféle, de kifogyott persze, máshol elmebeteg áron akarják eladni ugyanazt. Ötlet, hogy honnan rendeljek itthoni üzletből?
Szó volt nemrég a brikettről. Van-e előnye-hátránya a faszénhez képest? Én előnyének gondolom az ipari előállítást, egyforma méretet, így nem szalad bele az ember valami nagyon aprózott, nagyon poros csomagba. Meg az állandó méret miatt idővel akár darabra be tudja lőni az adott sütés fűtőanyag-igényét. De mi lehet a hátránya a szénnel szemben?
Begyújtáshoz én a cekászos technikát néztem ki, párezer forint, egyszerű mint a faék, praktikus. Erkélyen nem szeretnék a begyújtó kéménnyel vacakolni. Ellenvetés van -e?
Jah, nyilván kiderült az eddigiekből, hogy friss hús vagyok, persze kerti bulikon láttam meg csináltam hússütést faszénen, de most rendszerbe állítok egy készüléket itthon az erkélyen, és gyakran szándékozom is használni.
A kiválasztott egy mini Kamado lett, ma hozta meg a futár. Tudom hogy aprócska, de ketten vagyunk a párommal, szerintem el leszünk ekkora mérettel. Meg maga a technológia is megtetszett, ki akarom próbálni. Aztán a derekunk se fiatalodik, a nagyobbaknak van súlya rendesen.
Ő az [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Essejó
Topikgazda
válasz BluEyes #1495 üzenetére
Keresd olyat, hogy hegesztő kesztyű. Ha nem szerepel rajta, hogy bbq, akkor a feléből megkapod pl link
Ha már briket és kamado, akkor vegyél bele Weber-t.
Ja, a kép linked nem jó, üres oldal jön be , legalább is mobilon.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
BluEyes
őstag
Landmann mini Kamado az eMag-ról, szerintem az utolsót vettük meg, már nincs készleten. [link]
Ez az, hegesztő kellék! Néztem a sima melós kesztyűket, de ez a hegesztés nem jutott eszembe. Köszönet.
Weber jól hangzik, szerintem az első zsák az lesz, aztán úgyis amit épp kapok.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
stickermajom
addikt
Ha már eszközök: grillhuzatra van valami tuti tippetek? A terasz adottságai miatt nyári szezonban tűzné a nap, télen kerülne csak be az árnyékba. A Landmann Premium vonala jó lehet? Korábban egy sima Aldis PVC másfél év alatt elporladt.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz BluEyes #1495 üzenetére
Szívesen
Amit te linkeltél maghőmérőt, az pl. az alin pár száz forintal olcsóbb, szállítással wámmal áfával, sajnos ez van a július elseji rendelet óta. De azért még így is sok termék jóval olcsóbb mint egy hazai web ábc -ben.
Sok sikert az új szerkezethez, majd jöhet egy két fényképes beszámoló
Kesztyűnél én is a hegesztő kesztyűre szavazok, én is ezt használom vastag marhabőr hegesztő kesztyű
Brikett és faszén terén olvass vissza, beszéltük már hogy melyiket mire érdemes használni. Brikettnél én a weber -re esküszöm (ha már szeretsz rendelni akkor most itt a legolcsóbb) de minap írtam itt hogy véletlen vettünk egy zsák lild - brikettet és aránylag jól teljesített, első próbának szerintem tökéletes lesz neked is.#1498 stickermajom
Ha van kárpitos ismerősöd akkor menj el egy kárpitos kellék boltba és keress kültéri vízlepergető anyagot. Én a hintaágyra 6 éve csináltattam a kárpitosommal új huzatokat, azt hiszem "oxford" volt az anyag neve. Tökéletesen bírja az üllő rész és a tetőrésze is amit állandóan süt a nap. Szerintem cirka landmann árban kijön és olyan lesz fazonra amilyet szeretnél, na meg tartós -
BluEyes
őstag
válasz lemmy71 #1499 üzenetére
No, az első közérdekű tapasztalat meg is volt, szerencsére csak próbaüzemet csináltunk, étel nem készült.
Grillprofi brikett [link]
Na ezt messzire kerülje el aki jót akar! Szürkés szín, málik szét mint a szombati piskóta. Úgy 15 darabot tettem a Kamadoba. Alig akart begyulladni. Aztán alig akart beizzani. 200 fok volt kábé a max amit ki tudtam hozni a Kamadoból, ezt jó 2-2,5 óra nyöszögés után sikerült elérni. Rengeteg sárgás színű hamu maradt utána. A maradék megy a vegyestüzelésűbe, soha többet belőle. Utólag elolvasva a termék adatokat, meg a vásárlói véleményeket, persze kiderül, hogy ez barnaszén brikett, és a német vevők is ugyanezt tapasztalták, sok a totál negatív vélemény.És akkor pozitív élmények:
Lidl faszénbrikett, 2,5 kg, 799 Ft. Te is ajánlottad. Na ez viszont rendben van szerintem is, olcsó, gyullad, beizzik, fűt rendesen. 250 fok fölé nem akartam engedni egyelőre, úgyhogy meg kellett vonni tőle a zoxigént. Ebből fogok még venni pár zsákkal.
Lidl hőlégfúvó, 4444 Ft. 2000w, 550 C a nagyobbik fokozaton. Kb két perc beindítani vele a grillt. Nem tudom, meddig fogja bírni. Reménykedek hogy jó darabig nem lesz baja.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Politika
- Micro Four Thirds
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Macska topik
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...