Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz Essejó #517 üzenetére

    Ez egy mendemonda hogy vasízű az étel a nem zománcozott bográcsban, szóval ilyen nincs ez csak mese :DDD De ezen kár is vitázni, én erre azt mondom hogy gyere el az alföldre egy igazi gulyásra vagy pörköltre és akkor megtapasztalod az ízeket :K Max a fűszerezésen veszel észre némi különbséget, mert ugye más a jászsági a hajdúsági békési és csongrádi szájíz, ezeket aránylag jól ismerem mert minden évben kilátogatok a Mágori fesztiválra ahol a környékbeli megyékből jönnek a főzőversenyre.
    A bogrács takarítása. Ez kb. annyi mint a zománcosé ráadásul itt a külső kormos részét nem kell mosni :N Igen jól mondod a "tartósítást" de soha nem olajjal kenjük ki a bogrács belsejét :N Egy kis darabka szalonnával bedörzsöljük és ennyi, használat előtt forró ultrás vízzel kiöblíted. Én már régen nem zsírozom van egy jobb módszerem. Amikor kimostam és kitöröltem a bogrács vagy a sütőtárcsa belsejét, egy gázlámpával átmelegítem belülről és szépen látszik ahogy a fémből kipárolog a víz, kb 2 perc alatt megvan. Utána teszek bele egy két papírtörlőkendőt és egy kukás zsákba teszem a bográcsot. A papírtörlő magábaszívja az esetleges párát a levegőből, így évekig is tárolhatod nem fog rozsdásodni :N

Új hozzászólás Aktív témák