Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    Topikgazda

    válasz Ferike81 #540 üzenetére

    A grillezés egyik előnye az az atavisztikus érzés, hogy a hús megpörkölődik, itt ott még kissé szenes is tud lenni, de a belseje meg képes "nyers" maradni. Mint amit az ősember evett, csak azt még előtte le is kellett vernie. :D Neked felületileg jó nagy a grilleződ. Csináld meg a fedőt rá, és akkor az egyik felében felhalmozod a parazsat, a másik felében a rácson meg a húst és rácsukod a fedőt. A meleg nem éri közvetlenül a húst, de a fedél alatt körbejár és az szépen sül szaftosra. Ez mondjuk nagy darab húsoknál mutatja meg igazán az előnyét, de szelet húsnál sem rossz.
    Ha fedő nélkül a parázs felett grillezel, akkor nem árt ha a parázs és a rács közt van legalább 20 centi, de akkor is ott kell állnod és gyakran forgatnod a húst, hogy ne égjen meg, illetve a kicsöpögő zsír és húsnedv ha lángra lobbantja a parazsat akkor a lángból a húst el kell rakni, láng felett max szalonnát sütünk, de azt is jobb csak parázs felett.

    [ Szerkesztve ]

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák