Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz gu007 #691 üzenetére

    Majd én is utána nézek a bbq szakirodalomnak, van itthon egy két könyvem amiben vannak receptek és praktikák, de ezeket a könyveket én is beszerzem majd.
    Hát igen a súly, én a múltkor olyan 80 kilóra saccoltam az egészet, de ma lemérte a gyerkőc a tartályt a füstcsövet, terelő lemezt és a kéménycsatlakozó anyagát, így 48 kiló. Hol van még a rács a tűztér váz stb. szerintem ütni fogja a mázsát vidáman, de majd a vaskerék elbírja :D
    Én nem reverse -t készítek, hosszú hezitálás után a pit offset mellett tettem le a voksot :K Remélem beválik, teszek bele egy kis hőterelő lemezt amit a tegnap linkelt videóban is beépítenek. Azt a módszert nem nagyon láttam kimondott offset építésnél és ez a "tölcséres" kéménykivezetés szerintem megoldja a megfelelő és egyenletes hőáramlatot.
    Ma kivágtam a tartály végét 260X100 és készítettem egy karton sablont. 5milis kor anyagból vágom ki majd, a cső pedig 90milis kor cső lesz 70 centi hosszan, ez bőven öblösebb mint a calculátor által ajánlott 70 milis és űrmértékben is bő duplája. De nekem nem tetszik az a vékony vacak, ez az öblös sokkal pofásabb max teszek bele egy szűkítő csövet ha mégsem lenne jó. Így is szerencsém volt mert 125 -ös csövem volt de találtam egy hetvencentis 90 -es darabot, 5 mili a falvastagsága örök élet meg egy nap :DDD
    Ahol a karton belsejét megjelöltem abban a vonalban lesznek a húsok a rácson, így elméletileg szépen körkörösen spirálisan cirkulál majd a levegő a húsok körül, legalább is ez a terv. A tűztérből belépő forró levegőt 30 fokban megtöröm egy cirka 15 centis acéllemezzel, ilyen megoldásokat láttam egy két amerikai videón, csak sehol nem sincs szó a pontos szögről és lemez méretről, úgy hogy ez megint csak sacc lesz :U
    Szerintem ők is saccra rakják be azt a lemezt ;]

Új hozzászólás Aktív témák