Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz lemmy71 #100301 üzenetére

    Nem is olyan egyszerű ez ma már. Egyrészt amilyenek a mai anyósok, még az apósok is menekülnek a háztól... :D
    Másrészt vidéken nehezebb kenyérkeresethez jutni, a mezőgazdaság ötöde-harmada annyi emberrel dolgozik, mint 20-30 éve, az ipar méginkább, a szolgáltatások pedig el-elmaradnak.
    Városban pedig a munkábajárásra szánt minél kisebb idő nagyobb kincs, mint a veteményes kert a ház mögött.
    Harmadrészt megépíted a nagy házad, öreg korodra meg ott maradtok magatoknak karban tartani, kifűteni, takarítani.

    Én 12 éves korom óta koleszos voltam, öcsém 14 évesen került el vidékre tanulni, neki volt vagy 1,5 év álláskeresői státusza, amit zömmel otthon töltött szakvizsgára készülve. Most ott az egyszintes nagy ház kb 200 m2 lakrésszel, 2 garázzsal, 2 pincével, alsó épületekkel, 1600 m2-es telken, amit a rokkantnyugdíjas anyám takarít, a még éppen nem nyugdíjas, kényszervállalkozó apám tart karban és csinálja a kertet, mert a gyerekek kirepültek 250 km-re Budapestre.
    Feleségemmel már 80-100 m2 lakható alapterületben gondolkodunk, garázs 1, vagy 2 autónak, egy mindenesnek használható műhelyrésszel, mindezt egy kb 400 m2-es telken. A kerti szerszámok pedig kimerülnek a sövénnyíróban, fűnyíróban és gereblyében. Nem tudunk, nem akarunk több időt a kertre szánni.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák