Új hozzászólás Aktív témák

  • Atos23

    senior tag

    válasz Ton-ton #19028 üzenetére

    Sajna tuti kellő mértékű lyuk van a ballonon, most kísérleteztem meg. :) Miután lezártam a vízbemenetet, és felpumpáltam 2 Bar-ra a levegőoldalt (kb. 600 erős nyomás bicajpumpával, nagyjából 80 perces művelet, a tök@m kivan vele), majd kinyitottam a vízoldali lezárást, rögtön kisuhant a levegő. Ezután a bicajszelepet megnyomva ott egy szisszenés sem hallatszott. Tehát egy-két másodperc alatt mindkét oldalról eltűnt a levegő, sajna rendesen egybe lehet nyílva :(

    Van egy gyanúm, hogy ez eddig is ki volt szakadva rendesen, csak éppen a következő történt: A tartály aljába nem került túl sok víz a ballon kiszakadása után, a légnyomás visszatartotta, uszkve mondjuk 6-8 liter lehetett benne. A maradék 15 liter pedig a levegő. Mivel a levegő idő közben már nem volt túl nagy nagy nyomású, a beáramló víz a vastartályban nyomta össze a levegőt, és ez hasonlóan viselkedik mint egy gumiballon. Ahogy idő közben egyre kevesebb levegő volt a tartályban, szépen elérte a vízszint a bicajszelepet, és onnantól az elpisilte magát. Ezt alátámasztja, hogy a tartályból kb 12 liter erősen rozsdás vizet engedtem le tegnap (Ekkora a vödröm :D ).

    Na mindegy, technikai érdekességnek jó volt a próbálkozás, természetesen újat veszek, biztonságosat, hiszen ez a legfontosabb áram közelében. Na meg a pincét sem úsztatnám, mert a tufa pillanatok alatt beszippantja a vizet Csupán próbálom kihúzni január 2.-ig. Hiszen az Elpumps 1300 / 25 bronzkerekesen neten rendelve 12.000 Ft-al olcsóbb, mint az OBI-ban a műanyagkerekes. :Y Asszem maradok ennél, ismerem, lesz az újhoz a tartályon kívül minden pótalkatrészem.

Új hozzászólás Aktív témák